Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniete iepazīstas ar farmācijas tehnologa darbu „Grindeks”

Agita Bērziņa

2014. gada 12. februāris 16:36

677

„Profesiju dienas skolēniem” uzņēmums „Grindeks” rīko jau piekto gadu, un jauniešu interese par ķīmiju un farmāciju turpina pieaugt. Šogad dalībai projektā bija  pieteikušies 111 vidusskolēni no 28 Latvijas pilsētām un novadiem. Izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicinājis projektā piedalīties 40 jauniešus.

Šodien AS „Grindeks” viesojās E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolniece Eva Paringa, kura „Profesiju dienas skolēniem” ietvaros iepazinās ar farmācijas tehnologa darbu Gatavo zāļu formu ražošanas nodaļas Ziežu ražošanas iecirknī. Savā pieteikuma vēstulē Eva Paringa rakstīja, ka viņa aktīvi ir iesaistījusies gan skolas ķīmiķu pulciņā, gan arī apmeklē nepilna laika ķīmijas kursus Rīgas Stradiņa universitātē. Evai patīk un padodas gan fizika, gan ķīmija un matemātika, kā arī interesē un aizrauj ķīmiskie eksperimenti laboratorijā, kuri ļauj izzināt ķīmisko vielu pielietošanu dažādās tautsaimniecības nozarēs. Šo visu apkopojot un pievienojot savu atbildības sajūtu un precizitāti, kā arī prasmi plānot un organizēt savu darbu, Eva uzskata, ka ķīmija un farmācija varētu būt viņas īstā nākotnes profesija.

Vērtējot uzņēmumā „Grindeks” pavadīto dienu, Eva Paringa savus iespaidus raksturo šādi: „Esot pirmo reizi zāļu ražošanas uzņēmumā, viss šķiet tik ārkārtīgi interesants un aizraujošs. Iepazinos ar dažādiem tablešu un kapsulu tapšanas posmiem un iekārtām. Īpaši interesanti bija vērot tablešu pārbaudes iekārtas darbu, kura tabletes nosver, izmēra un nosaka, vai tās atbilst ievadītajai receptei.”

„Grindeks” Gatavo zāļu formu ražošanas nodaļas Ziežu ražošanas iecirkņa vadītāja Sņežana Geijere: „Iepazīstināju Evu ar dažādām gatavo zāļu formām un kopīgi iepazinām gatavo zāļu formu ražošanas procesus un iekārtas, tostarp arī Ziežu ražošanas iecirknī. Ir patīkami redzēt, ka jaunieši interesējas par farmāciju un ķīmiju, kā arī zāļu ražošanas tehnoloģijām, jo tas vēlreiz apliecina, ka Latvijā farmācija neizzudīs.” 

„Profesiju dienas skolēniem” ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē „Grindeks”, un kas šogad norisinās no 5. februāra līdz 5. martam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari saistītas, profesijas.

Kategorijas