Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs ārpus trīsdesmitnieka klasikā

Diena.lv

2014. gada 13. februāris 17:39

329

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs 20 kilometru klasiskajā distancē ieņēma 33.vietu, četrās šautuvēs kopumā pieļaujot trīs kļūdas.

Distanci Andrejs sāka ļoti labi, pēc pirmās šaušanas, kurā noguldīja visus piecus mērķus, ierindojoties 13.vietā. Solis distancē bija gana ātrs, tomēr otrajā šaušanā stāvus nepakļāvās pēdējais mērķis un viena minūte klāt rezultātam. Līdz ar to arī zaudētas četras pozīcijas, bet trešajā šautuvē guļus atkal visi pieci šāvieni precīzi - 10.vieta. Pēdējā šautuvē stāvus Latvijas izlases līderim divas soda minūtes un 33.pozīcija. Šāda pat vieta arī finišā, uzvarētājam zaudējot 3 minūtes un 47,2 sekundes. Tieši trīs sekundes Latvijas pārstāvim zaudēja leģendārais norvēģis Ūle Einars Bjerndālens.

Lielu daļu distances vadībā bija 23 gadus vecais lietuvietis Tomas Kaukēns, sīvi cīnoties ar francūzi Žanu Giljemu Betrisu, taču trīs(!) kļūdas pēdējā šautuvē lietuveti no medaļu pretendentiem izslēdza. Biatlona klasikā triumfēja titulētais francūzis Martēns Furkads, kuram tā Sočos ir jau otrā zelta medaļa - iepriekš viņš pēc 6.vietas sprintā uzvarēja iedzīšanā. Sudrabs vācietim Erikam Leseram, kurš šāva nekļūdīgi un vēl pēc ceturtās šautuves bija līderis. Savukārt, bronza 26.dzimšanas dienā mājiniekam Jevgēņijam Garaņičevam.

Kategorijas