Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Otro reizi uzvaru izcīna Alūksnes “Pelikāni”

Agita Bērziņa

2014. gada 14. februāris 00:00

54

Jau trešo gadu Ilzenes centrā “Dailes” notika Ilzenes ceļojošā kausa izcīņa florbolā, kuru otro reizi izcīnīja komanda “Pelikāni” no Alūksnes.
Cīņā par kausu iesaistījās piecas Alūksnes un Apes novada komandas. 2.vietu ieguva “Gaujiena”, 3. - apvienotā “Ilzene/Zeltiņi”. 4. - Vidaga, 5. – Jaunlaicene. Labākie spēlētāji: “Pelikāni” - Jānis Štrauss, “Gaujiena” -  Ričards Šurkins, “Ilzene/ Zeltiņi” - Alise Kazaine (vārstsargs), “Vidaga” - Raivis Kazaks, “Jaunlaicene” - Uldis Jāņekalns.
“Iepriekšējos gados kausu izspēlējām starp četrām komandām, jo tā bija vieglāk. Šogad spēles ievilkās visas dienas garumā. Interese bija vēl lielāka un, ja vien mēs ļautu, komandu būtu vairāk, bet mēs fiziski to nevaram. Spēlētājos ir liels azarts un interese. Spēles bija baudāmas - netrūka ne noraidījumu, ne citu pārsteigumu spēles laukumā. Līmenis ir audzis visiem, bija prieks skatīties izaugsmi. To rāda arī spēļu rezultāti, kas šoreiz ir ļoti līdzvērtīgi. Komandu spēki ir izlīdzinājušies,” norāda Ilzenes sporta darba organizatore un sacensību rīkotāja Aira Vērse.
Atceroties pirms trīs gadiem aizsākto tradīciju, viņa teic, ka toreiz neviens īsti nezināja, vai jaunuzsāktā tradīcija turpināsies. Taču florbols mūsu novadu sporta dzīvē ienāk arvien pamatīgāk un šaubu par tradīcijas turpinājumu vairs nav. Florbola čempionāti abos novados plānoti marta otrajā pusē. ◆

Spēļu rezultāti

“Pelikāni” - “Vidaga” 8:4
“Ilzene/Zeltiņi” - “Gaujiena” 2:4
“Jaunlaicene” - “Vidaga” 5:7
“Pelikāni” - “Gaujiena” 5:2
“Ilzene/Zeltiņi” - “Jaunlaicene” 11:3
“Gaujiena” - “Vidaga” 7:2
“Pelikāni” - “Ilzene/Zeltiņi” 9:6
“Gaujiena” - “Jaunlaicene” 9:2
“Vidaga” - “Ilzene/Zeltiņi” 6:7
“Pelikāni” - “Jaunlaicene” 10:7

Kategorijas