Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cīņa par medaļām turpinās

Agita Bērziņa

2014. gada 14. februāris 00:00

11

Turpinās Alūksnes novada atklātais basketbola čempionāts. Svētdien otro reizi laukumā tikās sieviešu komandas. Par čempionu titulu cīnās trīs sieviešu komandas - “Klondaika”, “Alūksne” un “Alsviķi”.

“Klondaika” uzreiz uzvar abās spēlēs
Pirmās spēles čempionātā aizvadīja komanda “Klondaika”, kas uzreiz rādīja pārliecinošu sniegumu un uzvarēja abās spēlēs. Komandas pārstāve Dina Vītola, vērtējot pirmo spēļu rezultātus, atzīst, ka meitenes nospēlēja labi. “Pati spēle mums bija kļūdu pilna. Taču tas ir saprotams, jo trūka treniņu. Otrs faktors – ir grūti nospēlēt divas spēles pēc kārtas, kā tas bija šoreiz. Jebkurā gadījumā priecājamies par abām uzvarām. Paldies manas komandas spēlētājām par izturību un cīņas sparu! Ļoti ceru, ka arī otrajā aplī izdoties nospēlēt tikpat labi, ja ne vēl labāk. Galvenais – saņemties un nospēlēt bez kļūdām,” saka D.Vītola. Viņa cer, ka uzvaras tiks gūtas arī otrā apļa spēlēs. “Šogad spēles ir interesantākas un cīņa uz laukuma ir visu spēles laiku. Pretinieku komandas arī ir malači!” saka sportiste.
“Alūksnes” pārstāve Elīna Karaseva savas komandas panākumus šobrīd vērtē kā ļoti labus. “Svētdien guvām vienu uzvaru, kas nāca negaidīti grūti. Un vienu spēli zaudējām, lai gan no sirds cīnījāmies. Iespējams, par vēlu sākām iejusties spēles gaisotnē. Ar šībrīža rezultātiem esmu ļoti apmierināta. Vēl ir paredzēta viena spēle, kurā atkal centīsimies spēlēt ar visu atdevi. Šobrīd prognozes ir labas, taču par galīgajiem rezultātiem spriest vēl pāragri. Visas komandas ir noskaņotas pozitīvi un gatavas cīnīties. Neviena vēl nedomā padoties,” saka E.Karaseva.

Viss izšķirsies 9.martā
Krista Ramane no komandas “Alsviķi” stāsta, ka rūgtuma par abām zaudētajām spēlēm nav. “Veicās ļoti labi, lai arī abās spēlēs piedzīvojām zaudējumus, visas meitenes atdeva visus spēkus un bija liels cīņas spars. Šajās spēlē jau varēja redzēt arī daudz lielāku sapratni laukumā, jo bija daudz vairāk saspēļu. Abas pretinieču komandas ir ļoti spēcīgas, tādēļ varētu teikt, ka rezultāti apmierina, jo zaudējām tikai ar 10 punktu pārsvaru abās spēlēs. Pirmajā aplī “Alūksnei” zaudējām aptuveni pa 30 punktiem, tas vien parāda to, ka otro apli pret viņām nospēlējām daudz labāk. Lai izcīnītu uzvaru, pietrūka spēku, jo tā bija otrā spēle pēc kārtas šajā dienā,” stāsta K.Ramane. Meitenēm galvenais šobrīd ir nospēlēt visas spēles, lai neviena negūtu traumas. Taču tas nebūt nenozīmē, ka pēdējā spēlē pret “Klondaiku” viņas necīnīsies visiem spēkiem. “Manuprāt, šogad nevar pateikt, kas uzvarēs, jo “Alūksne” un “Klondaika” ir diezgan līdzīgas komandas, un tā, kura pēdējā, izšķirošajā, spēlē būs labāk noskaņojusies, tā arī uzvarēs,” saka K.Ramane.
Pēdējās spēles sieviešu komandas aizvadīs 9.martā, kad pulksten 14.30 paredzēta arī apbalvošana. Savukārt vīriešu komandām spēles paredzētas šo sestdien un svētdien, bet čempionāta noslēgums un apbalvošana – 29.martā. ◆

Spēļu rezultāti
“Klondaika” - “Alūksne” - 61:54
“Alsviķi” - “Klondaika” - 48:58
“Alūksne” - “Alsviķi” - 61:51

Kategorijas