Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Autobuss ieslīd mājas sienā

Agita Bērziņa

2014. gada 14. februāris 00:00

17

Apē 12.februārī pulksten 6.15 Skolas ielā satiksmes autobusa “MB Intouro” vadītājs, 1970.gadā dzimis Alūksnes iedzīvotājs, ceļa līkumā nav ticis galā ar autobusa vadību un autobuss ieslīdējis ielas malā esošas ēkas sienā.

“Ir bojāta ēkas siena un autobuss. Mājai izsists viens loga stikls. Noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols. Autobusa pasažierus galamērķī nogādājis cits satiksmes autobuss, kas norīkots uz notikuma vietu. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas braukšanas apstākļi uz ceļiem bijuši apgrūtināti un ceļus segusi tikko uzsniguša sniega kārtiņa,” saka Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.
Arī Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju apstiprina, ka, visticamāk, avārija notikusi slidenā ceļa dēļ, kas tobrīd vēl nebija kaisīts. “Iespējams, autobusa vadītājs to neņēma vērā un nav ievērojis bremzēšanas ceļu. Sazinājos ar mājas iedzīvotājiem un viņi teica, ka ēka nav stipri cietusi - izspiests tikai logs. Arī pašiem cilvēkiem mediķu palīdzība nebija nepieciešama,” viņa saka. ◆

Kategorijas