Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Paplašina darbību

Līga Vīksna

2014. gada 14. februāris 00:00

7

Kopš februāra Latvijas Sarkanā Krusta (SK) Alūksnes nodaļa ir jaunās telpās – pašā pilsētas centrā, O.Vācieša ielā 8 (kādreizējās Alūksnes pasta nodaļas telpas), kur iedzīvotājiem pieejams arī plašāks pakalpojumu klāsts.

“Pārcelties vajadzēja, lai paplašinātu darbību. Izveidota arī jauna komanda, kurā visi ir spēcīgi cilvēki. Ir dzirdētas atsauksmes, ko gan mēs vecajā, nolaistajā pasta mājā darīsim, bet mēs no darba nebaidāmies, arī ieceru ir daudz. Pils ielā 46b mums bija ļoti mazas telpas, savukārt šeit – plašas. Šobrīd no akciju sabiedrības “Latvijas pasts” īrējam divas ēkas - gan māju, kurā bija pasta nodaļa, gan pasta administrācijas ēku iekšpagalmā. Ir pat zināms, ka pirmās Latvijas laikā agrāk šī māja jau piederējusi SK, tādēļ var teikt, ka esam atgriezušies kādreizējās telpās. Latvijas SK prezidents ir apskatījis telpas un atbalsta ieceri tās nākotnē nopirkt,” stāsta SK Alūksnes nodaļas izpilddirektore Ginta Priedīte.

Ir mantu glabātava
Ēkā, kurā agrāk bija pasta nodaļa, izveidots apģērbu maiņas punkts – veikals un mantu glabātava. “Ita Liepiņa ir gan pārdevēja šajā veikalā, gan arī koordinē SK Alūksnes nodaļas jauniešu darbu. Viņa ir strādājusi Anglijā, prot labi angļu valodu, tādēļ varēsim iesaistīties starptautiskās nometnēs. Apģērbu veikals atvērts darbdienās no pulksten 10.00 līdz 15.00. Apģērbu var saņemt par brīvu, bet iespēju robežās rosinām to darīt arī par simboliskiem ziedojumiem. Šajā pašā darba laikā lauku cilvēkiem ir iespēja atstāt mantas mūsu mantu glabātavā, jo atrodamies blakus autoostai. Ir arī ķīmiskās tīrītavas savākšanas punkts – apģērbu ar kurjerpasta starpniecību nogādājam uz ķīmisko tīrītavu Valmierā, pēc trim dienām var nākt pakaļ iztīrītajam apģērbam. Tiesa, tas ir maksas pakalpojums,” stāsta G.Priedīte. Nākotnē ir iecere ēkas otrajā stāvā izveidot sieviešu krīzes centru kopā ar sadarbības partneriem, bet ne no Alūk­snes. “Esam gatavi darboties, nevis pīkstēt, jo gribam ne tikai paplašināt darbību, bet arī spodrināt SK Alūksnes nodaļas tēlu,” viņa piebilst.

Vingro un frizējas
Savukārt kādreizējā pasta administrācijas ēkā iekšpagalmā iekārtota veselības istaba. Tur iedzīvotājus pieņem divas medicīnas māsas – Maruta Vilciņa un Ineta Udrase, strādājot uz maiņām pa mēnešiem. Tur var izmērīt asinsspiedienu, nosvērties, noteikt cukura līmeni un citu.
Šajā ēkā iedzīvotājus katru darbdienu pieņem arī friziere Gunita Polka. G.Priedīte uzsver – frizēšanās ir maksas pakalpojums, bet lētāk, nekā ikdienā citur. “Organizējam arī aerobikas nodarbības otrdienās un ceturtdienās pulksten 18.30, izmantojot šajā ēkā esošo zāli. Aerobiku vada Esēnija Lielbārde. Vienas nodarbības cena ir viens eiro,” saka G.Priedīte.
Šajā ēkā otrdienās izsniedz Eiropas Savienības finansētās pārtikas pakas maznodrošinātajiem un trūcīgajiem - to izsniegšanu koordinē SK Alūksnes nodaļas brīvprātīgā Edīte Krancmane. “No Liepnas pagasta pēc pārtikas pakām brauc tikai divi cilvēki. Citi pagasti organizē, lai pakas pieved iedzīvotājiem klāt uz pagastu, tādēļ vēlams, lai arī Liepnā atbildīgā persona par pakām par to padomātu,” saka E.Krancmane.
G.Priedīte izsaka vislielāko pateicību visiem labajiem cilvēkiem, kuri ikdienā palīdz SK Alūksnes nodaļas darbā. “Paldies uzņēmējiem, kuri ir veduši malku – Verneram Kalējam, SIA “4 plus”, SIA “Deiwoss”. SIA “4 plus” mums šobrīd gatavo koka kastes, kur saliksim apģērba sīklietas. Ikdienā daudzos darbos palīdz arī mūsu ģimenes locekļi un draugi.” ◆

Kategorijas