Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mīlestības skola

Ieva Pētersone

2014. gada 17. februāris 15:24

1983

“Alūksnes Ziņās” jau bija rakstījusi par to, ka projekta ietvaros šogad Malienas skola uzaicināja pie sevis arī aprūpes centra klientus, lai paši savām acīm iepazītu skolu un pa stāvajām kāpnēm uzkāptu līdz pat Aleksandra Pelēča istabai jeb Aļa istabai kā viņi to paši sauc.
 Malienas  pamatskolai jau 140 gadi. Taču ēka no ārpuses un no iekšpuses ir pavisam jaunavīga. Galvenais skola ir viena no Labdarības skolām republikā,( darbojas trešo gadu) vārda vistiešākajā nozīmē Mīlestības skola. To izjūtām mēs un visi, kuri tur iegriežas. Ģimeniskums un sirds siltums, atvērtība jūtama ik uz soļa. Te pazūd visas negācijas par slikto valdību, mazajām algām. Viņi nežēlojas, bet gatavi dot.

Sāk paši ar sevi, savu izaugsmi, skola ir salīdzinoši maza ap 50 skolēniem, bet viņi savu skolotāju  vadībā dara sirdij patīkamas lietas.
Viņiem ir skolas dārzs, kurā strādā paši audzēkņi. Dzīvo veselīgi- bērzu sulu dzeršana pavasarī, zāļu tējas ziemā- arī mēs to nobaudījām/ ļoti garšīga! Kā pastāstīja skolas direktore Ieva Baltā- Pilsētniece visu ziemu ir burkāni, āboli, glāze piena katru dienu, ir Veselības dienas.

Savu artavu skolai dodot arī vecāku bērni, viņa pateicas visiem, kuri palīdz skolai.

Tāpat skolā ir saturīgas ārpusstundas nodarbības. Ir teātra pulciņš, tautiskās dejas, Jaunie zemnieki, Jauno pavāru skola, Rokdarbu darbnīca, kokapstrāde un viena no ,,odziņām’’ ir popgrupa ,,Marmelāde’’, mums no malas skatoties bija skaidrs, ka šeit ir talantīgi skolotāji un talantīgi bērni. Kur tad vēl interaktīvā tāfele, kura skolā ir 2. gadu, ar to iepazīstināja nevis skolotājas, bet gan divas 7. klases skolnieces- Dārta Briede un Agnese Baltā.

Jā, skolai ir kur augt un augt, ziedēt, briedināt augļus ! Jaunā maiņa aug!

Kā atvadoties teica direktore - bērni te jūtas kā saimnieki, kuriem gribas darīt labu skolai un tiem, kuri te iegriežas

Kategorijas