Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Būs pirts sacensības

Agita Bērziņa

2014. gada 21. februāris 00:00

26

1.martā visi pirts cienītāji aicināti uz Ilzenes pagastu, kur pirmo reizi notiks atraktīvas sacensības “No pirts uz pirti”. Neparasto orientēšanās sacensību uzdevums būs apmeklēt vairākas pirtis pagasta teritorijā un veikt pirts saimnieku piedāvātos uzdevumus un atrakcijas.

Ideju aizgūst no igauņiem
Ideju rīkot šādas sacensības organizatori guvuši Igaunijas pilsētā Otepē, kur līdzīgas sacensības tiek organizētas jau piekto gadu. “Sacensību ideja mūs ļoti ieinteresēja. Pasākumā guvām ļoti daudz emociju, tāpēc nolēmām tās nodot arī mūsu pagasta iedzīvotājiem un viesiem, organizējot līdzīgu pasākumu. Apspriežoties secinājām, ka Ilzene ir pat ļoti piemērota vieta šādam pasākumam, jo mums ir diezgan daudz pirtiņu. Mums par prieku idejai atsaucās 11 pirtnieki. Kuri tie ir, neatklāsim līdz pat sacensību sākumam, lai saglabātos intriga. Katras pirts saimnieki būs sagatavojuši aizraujošus uzdevumus, piemēram, lēkšanu āliņģī. Saimnieki ir ideju pārbagāti, un jāteic, ka visi kopā strādājam kā viena liela komanda. Patiesībā tieši uz pirts saimnieku pleciem gulsies lielākā atbildība,” stāsta Ilzenes sporta darba organizatore Aira Vērse.

Jāpiesakās iepriekš
Lai arī organizatori nedaudz riskējuši, rīkojot tik specifisku pasākumu, interese par to jau ir. Lielākā interese esot gan no kaimiņu pagastu iedzīvotājiem. “Ļoti ceru, ka arī ilzenieši novērtēs ideju un būs kopā ar mums šajā pasākumā,” saka A.Vērse.
Sacensības 1.martā pulksten 12.00 sāksies centrā “Dailes”. Tām līdz 26.februārim jāpiesakās pa e-pastu “tn.ilzene@aluksne.lv” vai pa tālruni 29344871 (Aira), nosaucot komandas nosaukumu un dalībnieku vārdus. Nolikums paredz, ka komandā jābūt četriem dalībniekiem, no kuriem vismaz vienai jābūt sievietei, kā arī pārvietošanās notiks personiskajos transportlīdzekļos. Pašiem jānodrošinās ar dvieļiem, halātiem un čībām. Interesanti, ka dalībnieki apmeklētās pirtis arī vērtēs, tādējādi tiks noskaidrota Ilzenes pagasta iecienītākā pirts. ◆

Kategorijas