Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mūsu sportistus Soči nepriecē

Agita Bērziņa

2014. gada 21. februāris 00:00

8

Līdz Soču Olimpisko spēļu noslēgumam atlicis vairs pavisam nedaudz. Biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne no Alūksnes rādījuši visu, ko spēj. Lai gan Latvija gavilē par Andreja rezultātiem, viņu pašu tie neiepriecina.

Otrdien 15 kilometru masu starta sacensībās, kas risinājās smagos laika apstākļos, Andrejs izcīnīja 14.vietu, pa vienai kļūdai pieļaujot otrajā, trešajā un ceturtajā šaušanā. Pēc sacensībām Latvijas žurnālistiem viņš atzina, ka sajūtu nav nekādu un nav iemesla būt apmierinātam. Savukārt sportista treneris alūksnietis Intars Berkulis par startu Olimpiskajās spēlēs Andrejam liek maksimāli augstāko iespējamo atzīmi. “Andrejs ir varonis! Viņš izdarīja visu. Jā, viņš pat ir neapmierināts ar rezultātu, taču es esmu viens no retajiem, kurš zina, kāds darbs ir ieguldīts. To ir grūti visiem cilvēkiem izstāstīt. To zinām tikai mēs ar Andreju. Protams, viņam sāp sirds, ka nav īstenojis augstākos mērķus. Katram sportistam mērķi ir visaugstākie, protams, tās ir medaļas. Andrejs zina, ka viņš var tikt pie medaļām. Otrdien pietrūka sportiskās veiksmes,” norāda treneris.

Paliek trenēties Sočos
Par nākotni I.Berkulis runā piesardzīgi. “Tas mums vēl pašiem savstarpēji jāizrunā. Protams, Andrejs turpinās iesākto, taču vajag izveidot komandu, kas strādās kopā ar viņu nākamos četrus gadus. Ir ļoti svarīgi, lai viņam līdzās ir cilvēki, kas grib viņam palīdzēt un  sasniegt to pašu mērķi, kādu Andrejs. Tāpēc šobrīd nevaram runāt par konkrētu nākotni. Jāpabeidz iesāktā sezona un tad skatīsimies,” saka I.Berkulis. Andrejam vēl jāstartē trīs Pasaules kausa posmos. Lai tiem varētu pēc iespējas labāk sagatavoties, Andrejs līdz 25.februārim trenēsies Sočos, kur ir piemēroti apstākļi. Atgriežoties Latvijā, viņš trenēsies Alūksnē. Ja apstākļi nebūs piemēroti, tiks meklētas iespējas Igaunijā.

Federācijas atbalsts par mazu
Ž.Juškāne no savām otrajām un pēdējām sacensībām Sočos - 15 kilometru individuālās distances – izstājās, nesasniegusi finišu. Viņa izstājās pēc trešās šaušanas, kurā pieļāva divas kļūdas. Kopumā viņa pēc trim šaušanām bija pieļāvusi sešas kļūdas, tas neļāva cerēt uz augstvērtīgu rezultātu. Žanna atzīst, ka šīm sacensībām nav bijusi gatava. “Esmu jau iepriekš teikusi, ka šī trase nav piemērota visiem. Ar tādiem līdzekļiem, kādi bija man, acīmredzot bija par maz, lai sagatavotos. Fiziski nebiju gatava. Kā palīdzēja Latvijas Biatlona federācija, tādi ir rezultāti. Kad prasīju palīdzību, mani novirzīja malā. Tāda bija attieksme,” sajūtās dalās sportiste. Viņa neslēpj, ka no federācijas kopš maija sākuma līdz Olimpiskajām spēlēm saņēmusi 1500 latu. “Kas būs tālāk, nezinu. Jāpabeidz sezona. Man vēl jāstartē Pasaules kausa posmos, un tad arī pieņemšu lēmumu - turpināt sportistes karjeru vai ne. Gribētos vēl gadu startēt,” viņa saka. Ž.Juškāne no Sočiem atgriezās otrdien.

Rūgtums par slikto sezonu
Gandarījuma un prieka par savām trešajām Olimpiskajām spēlēm nav arī bobsleja stūmējam Intaram Dambim. Visticamāk, sapnis par startēšanu Olimpiādē jau trešo reizi neīstenosies. Uz Sočiem viņš devies kā rezervists iepriekš gūtās traumas dēļ. “Šajā Olimpiādē esmu norīkots citiem darbiem, piemēram, palīdzu komandai. Trenējos kopā ar viņiem - ja nu kas nelāgs notiek un tomēr man jāstartē. Veselības ziņā jūtos labi,” saka I.Dambis. Par dzīvošanu sportists nesūdzas. Arī uzņemšana esot ļoti patīkama. “Te notika galda tenisa turnīrs starp sportistiem. Ieguvu 3.vietu,” priekā dalās viņš. Tomēr šo mazo prieku aizēno neizdevušās sezonas sajūta. “Varu teikt, ka esmu pikts uz šo gadu. Nekas cits neatliek, kā pabeigt sezonu. Tomēr bobsleju nedomāju pamest. Pēc šāda gada noteikti vajag revanšā labāku gadu,” saka I.Dambis. Bobsleja četriniekiem sacensības – sestdien un svētdien. ◆

Kategorijas