Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novusā uzvar pašmāju sportists

Agita Bērziņa

2014. gada 21. februāris 00:00

6

Sestdien Apē norisinājās novada atklātās sacensības novusā sievietēm, vīriešiem un jauniešiem. Dalībnieki bija ne vien no Apes novada, bet arī no Vaidavas, Variņiem, Palsmanes un Valmieras.

Visspēcīgākā konkurence bija vīriešiem. Sīvās sacensībās tika noskaidroti desmit labākie spēlētāji, kuri tālāk cīnījās par uzvaru sacensībās. Tas izdevās apenietim Arvim Markum. 2.vietu ieguva Sandis Kalniņš no Variņiem, bet godalgoto vietu trijnieku noslēdza Sergejs Valbergs no Palsmanes. Labāko desmitniekā izdevās iekļūt arī Ilgonim Karro, kurš ieguva 9.vietu. Sacensībās piedalījās vēl astoņi apenieši – Gunārs Mucenieks, Jānis Augulis, Gatis Dambis, Toms Vabulnieks, Jānis Dambis, Guntis Liepkājis, Ritvars Repulis un Toms Gailītis. Sieviešu konkurencē uzvarēja Diāna Sirmā no Vaidavas, 2.vietā - apeniete Melita Dambe. Jauniešiem godalgotajās vietās vienīgi Vaidavas sportisti - 1.vietā Elīna Sirmā, 2.vietā Oļģerts Jēgers, 3.vietā Evelīna Sirmā.
Apes novada sporta darba organizators Juris Ozoliņš atzīst, ka sacensību līmenis bija labs. “Prieks par apenieša uzvaru. Pagājušā gada rudenī viņš ieņēma 4.vietu, taču šoreiz rādīja pārliecinošu spēli. Viņš finālā uzvarēja sešas spēles, divas beidzās ar neizšķirtu rezultātu, bet tikai viena ar zaudējumu. Tāpat priecājos par visiem jaunajiem dalībniekiem, ciemiņiem, kuri bija atbraukuši kuplā skaitā kopā ar ģimenēm,” stāsta J.Ozoliņš. Viņš atzīst, ka interese par šo sporta veidu ir. Šogad Apē plānots rīkot arī citas novusa sacensības. ◆

Kategorijas