Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vāc ziedojumus un brauks ciemos

Mārīte Dzene

2014. gada 21. februāris 00:00

10

Janvāra beigās portālā “aluksniesiem.lv” tika ievietota informācija, aicinot palīdzēt Reksim, lai slimajam sunim atvieglotu vecumdienas.
No Gulbenes novada dzīvnieku mājā “Astes un ūsas” nogādātajam suņuvīram bija vātīm klāti gurni un no iekaisuma pietūkušas kājas. Tagad brūces ir sadzijušas, taču bez ierastajiem veterinārajiem izdevumiem Reksim ir nepieciešama vismaz mēnesi ilga specifiska ārstēšana un aprūpe. Biedrības “Astes un ūsas” valdes priekšsēdētājs Modris Briedis informē, ka Reksim ir saziedots pietiekami. Taču tas nenozīmē, ka patversmes darbībai nav vajadzīgs finansējums suņu un kaķu uzturēšanai, veterinārajiem izdevumiem un dzīvnieku labturībai atbilstošu apstākļu nodrošināšanai. Biedrības ziedojumu konts: SEB banka LV74UNLA0050020042047, reģistrācijas numurs. 40008179114, ar norādi – ziedojums.
Atsaucoties aicinājumam ziedot nepieciešamos medikamentus vai naudu, Gulbenes novada Druvienas pamatskolas skolēni organizēja labdarības akciju. Viņi apmeklēja dažādas iestādes Gulbenē, lai aktualizētu nepieciešamību atrast jaunas mājas suņiem un kaķiem, kurus saimnieki pametuši. Tika vākti ziedojumi un dāvanas, kuras Druvienas skolēni nogādās Alūksnes dzīvnieku patversmē martā. Labdarības akcijā izdevās savākt 254 eiro, kā arī barību un medikamentus dzīvniekiem. Skolēni patversmē veiks arī brīvprātīgu darbu: tīrīs būrus, ķemmēs kaķus un vedīs pastaigās suņus. ◆

Kategorijas