Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Peļķes susināt sāks pavasarī

Mārīte Dzene

2014. gada 21. februāris 00:00

11

Alūksnē Torņa ielas iedzīvotāji ir neapmierināti, ka ietvi iepretim daudzdzīvokļu mājai ar numuru 11 nevar izmantot, jo uz tās jau gadiem veidojas liela peļķe. Uzņemtās fotogrāfijas liecina, ka tāda pati peļķe , kā tagad, tur ir kopš 2010.gada.
AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Alūksnes ceļu rajona Alūksnes iecirkņa vadītājs Imants Mucenieks norāda, ka pašvaldība jau vairākkārt lūgusi sagatavot tāmi ietves remontdarbiem Torņa ielā. Viņš gan precīzi neatceras, kādi darbi tika paredzēti, taču ir skaidrs, ka darīts pagaidām nekas nav. Nesen Alūksnes iecirkņa vadītājs un darbu vadītājs Andris Kļaviņš kopā ar pašvaldības aģentūras “Spodra” pārstāvjiem vērtēja situāciju Miera ielā, kur arī ir izveidojušās vairākas peļķes. “Miera ielā izbūvēja jaunu ietvi, bet vietām segumā ir iesēdumi, kuros krājas ūdens. Ieteicām vairākus variantus, kas un kā būtu jādara pavasarī. Kāpēc peļķes veidojas Torņa ielā, būtu jāredz uz vietas, lai varētu spriest, jo cēloņi var būt dažādi,” skaidro I.Mucenieks.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis informē, ka šobrīd tiek apzinātas vietas, kur uz ielas vai ietves veidojas peļķes. Tādas esot vairākas arī Torņa ielā, tāpēc remontdarbu apjoms un to izmaksas nebūs mazas. Kāpēc ietve netika rekonstruēta (to ir nepieciešams pacelt augstāk) tad, kad tika atjaunots ielas brauktuves segums, pašvaldības vadītājs nezina teikt. Tā kā ziemas uzturēšanas darbiem nav izlietoti paredzētie līdzekļi, pavasarī tos varēs izmantot, lai sāktu ietvju remontu. Tiesa, šobrīd nevar paredzēt, ka tos sāks Miera, Torņa ielā vai citur. Tiesa, Torņa ielas 11.mājas iedzīvotājus neapmierina arī peļķe, kas veidojas otrpus mājai. SIA “Alūksnes nami” ir bruģējuši ietvi mājas priekšā, bet aiz tās ir tikpat liela peļķe kā uz ietves. Uzņēmuma vadītāja Valentīna Omeļjana norāda, ka par tās likvidēšanai nepieciešamajiem darbiem ir jālemj mājas iedzīvotājiem. ◆

Kategorijas