Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Madonas slēpojumā uzvar Muižnieks

Agita Bērziņa

2014. gada 25. februāris 08:05

309

Alūksnietis Oskars Muižnieks uzvarējis tradicionālajā tautas slēpojumā “Madona”. Nopelniem bagāto bijušo biatlonistu Ilmāru Brici viņš uzvarēja vien ar piecu sekunžu pārsvaru.


20 kilometru slēpojumu O.Muižnieks veica 53 minūtēs 27 sekundēs. Viņš uzvarēja gan kopvērtējumā, gan V20 grupā. 15.vietu ieguva kopvērtējumā ieguva alūksnietis Kristers Kovgers , V20 – 5.vieta, 30.vietā jaunannietis Raimonds Siliņš un V35 grupā viņam 4.vieta, bet 55.vietu ieguva alūksnietis Jurijs Kovgers, savā vecuma grupā V40 viņš ieguva 22.vietu. 15 kilometru slēpojumā 10.vieta Ivaram Fērmanim no Alūksnes, V50 grupā – 6.vieta.


Slēpojums sporta bāzē "Smeceres sils" norisinājās par spīti salīdzinoši mazajai sniega kārtai. Sacensību organizatori neslēpj, ka 2,5 kilometrus garais trases aplis tika sagatavots ar mākslīgo sniegu. Diemžēl šajā nedēļas nogalē plānotajam tradicionālajam tautas slēpojumam “Alūksne” laika apstākļi vairs nav tik piemēroti un sacensības ir atceltas. Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris norāda, ka laika apstākļu dēļ sacensības tiek atceltas pirmo reizi 30 gados jeb kopš tiek vispār rīkots. “Iepriekš arī siltā ziemā mums bija izdevies saglabāt sniegu. Bija sniegs ar ko labot trasi. Taču šogad nav sniega blakus trasei, ar ko labot sliktās vietas. Saulītē sniegs strauji kūst. Sniegu nevaram saglabāt. Nav arī prognožu, ka paliks vēsāks un sāks snigt, tāpēc jāsaka - tiksimies 2015.gadā! Jau madoniešiem bija grūtības sagatavot trasi un tika ieguldīti lieli līdzekļi, apmēram seši tūkstoši eiro,” skaidro V.Veļķeris. Arī marta vidū paredzētais Latvijas Jaunatnes biatlona čempionāts nenotiks “Mežiniekos”, bet Madonā. Laika apstākļi izdarījuši korekcijas arī Latvijas trešās Ziemas olimpiādes norisē. Olimpiāde pārcelta uz nākamā gada 6.-8.martu.

Kategorijas