Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Madonā uzvar Muižnieks

Agita Bērziņa

2014. gada 28. februāris 00:00

10

Alūksnietis Oskars Muižnieks uzvarējis tradicionālajā tautas slēpojumā “Madona”. Nopelniem bagāto bijušo biatlonistu Ilmāru Brici viņš uzveica vien ar piecu sekunžu pārsvaru.

20 kilometru slēpojumu O.Muižnieks veica 53 minūtēs 27 sekundēs. Viņš uzvarēja gan kopvērtējumā, gan V20 grupā. 15.vietu kopvērtējumā ieguva alūksnietis Kristers Kovgers, kuram V20 – 5.vieta. 30.vietā ierindojās jaunannietis Raimonds Siliņš, V35 grupā viņam 4.vieta. 55.vietu ieguva alūksnietis Jurijs Kovgers, V40 viņš ieguva 22.vietu. 15 kilometru slēpojumā 10.vieta -  Ivaram Fērmanim no Alūksnes, V50 grupā viņam 6.vieta.

Uzvara nāca viegli
O.Muižnieks laikrakstam neslēpj, ka konkurence varēja būt lielāka, jo bija ieradušies vien pāris spēcīgi slēpotāji. “Uzvara nāca salīdzinoši viegli, lai gan laika apstākļi nebija no vieglākajiem. Sezona ir ļoti īsa, tāpēc īpaši apmierināts neesmu. Gribēju pierādīt sevi arī citās sacensībās,” stāsta sportists. Dienu vēlāk viņam izdevās iegūt arī Latvijas kausu biatlonā, bet nākamnedēļ viņš plāno piedalīties Latvijas čempionātā biatlonā.
15.vietas ieguvējs Kristers Kovgers, kurš pamatā startē motokrosā, atzīst, ka slēpojums bija grūts. “Likās, ka esmu labāk sagatavojies. Domāju, ka šoreiz 15.vieta iegūta, jo nebija tik kupls dalībnieku skaits. Protams, izcīnīt augstāku vietu vienmēr ir patīkami, taču man svarīgāks rādītājs ir tas, cik daudz es atpalieku no tiem, kas ir ātrāki. Tā kā šoreiz atpaliku diezgan daudz, tad rezultātu vērtēju viduvēji,” klāsta K.Kovgers. Viņš sācis gatavoties jau jaunajai motosezonai.
Savukārt R.Siliņu rezultāts apmierina. “Neesmu slēpotājs, tāpēc ir labi. Trase bija vairāk piemērota tiem, kuri maz slēpo, savukārt pieredzējušākie slēpotāji nevarēja izmantot savu tehniku. Trase bija smaga tādā ziņā, ka sniegs bija mīksts. Tā bija pietiekami, bet bija vietām slapjš, vietām ledus,” komentē R.Siliņš. Viņš pauž nožēlu, ka no Alūksnes puses bija maz sportistu. Tā kā R.Siliņš nav ziemas sporta piekritējs, bet skrējējs, tad pieticīgā ziema viņu neskumdina. Šonedēļ viņš piedalīsies Latvijas vieglatlētikas čempionātā veterāniem telpās.
 
Tiksimies 2015.gadā!
Sacensību organizatori neslēpj, ka 2,5 kilometrus garais trases aplis sporta bāzē “Smeceres sils” Madonā tika sagatavots ar mākslīgo sniegu. Diemžēl šajā nedēļas nogalē plānotajam tradicionālajam tautas slēpojumam “Alūksne” laika apstākļi vairs nav tik piemēroti un sacensības ir atceltas. Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris norāda, ka laika apstākļu dēļ sacensības tiek atceltas pirmo reizi 30 gados, tas ir, kopš vispār tiek rīkotas. “Iepriekš arī siltā ziemā mums bija izdevies saglabāt sniegu. Taču šogad nav sniega blakus trasei, ar ko labot sliktās vietas. Saulītē sniegs strauji kūst, nevaram to saglabāt. Nav arī prognožu, ka kļūs vēsāks un sāks snigt, tāpēc jāsaka - tiksimies 2015.gadā! Jau madoniešiem bija grūtības sagatavot trasi un tika ieguldīti lieli līdzekļi - apmēram 6000 eiro,” skaidro V.Veļķeris.
Arī marta vidū paredzētais Latvijas Jaunatnes biatlona čempionāts nenotiks “Mežiniekos”, bet Madonā. Laika apstākļi izdarījuši korekcijas arī Latvijas trešās Ziemas olimpiādes norisē – tā pārcelta uz nākamā gada 6.-8.martu. ◆

Kategorijas