Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētdien notiks izšķirošās spēles

Agita Bērziņa

2014. gada 28. februāris 00:00

7

Alūksnes novada atklātajā čempionātā basketbolā vīriešu komandām līdz priekšsacīkšu beigām atlicis izspēlēt vairs tikai vienu spēli. Svētdien noskaidrosies, kuras divas komandas iekļūs pusfinālā un kuras četras komandas cīņu turpinās izslēgšanas spēlēs.

Divām čempionāts beigsies
Līderi joprojām ir “Alsviķi”, kas šobrīd zaudējuši tikai vienu spēli – pret komandu “Meža Zemes”. Savukārt aizvadītās nedēļas nogales spēles ieviesušas korekcijas pārējo vietu sadalījumā. Savu rezultātu uzlabojuši “Trapenes” spēlētāji, kas no 3.vietas pacēlušies uz 2.vietu. Trijniekā tikuši iepriekšējo divu gadu čempioni “Lave”, kas vēl pirms nedēļas ieņēma 5.vietu. 4.vietā nemainīgi atrodas “Meža Zemes”, 5. - “4 Plus”, 6. “Apiņi” no Apes. Pēdējās divas vietas ieņem “Standarts” un “Ape”.
“Laves” pārstāvis Andrejs Bušenko ir priecīgs, ka puišiem izdevies uzvarēt abas pēdējās spēlēs. “Uzvaras ieguvām pēdējās spēles minūtēs. Katra spēle atšķiras ar savu spēles stilu, jo tiek aizvadīta nedaudz citādākā sastāvā, un, kā ir redzams čempionātā gaitā, pat viena spēlētāja izmaiņas sastāvā ievērojami var mainīt spēles rezultātu. Tāpēc arī ir grūti izdarīt prognozes, jo reti kuri spēlētāji čempionātā ir pastāvīgi uz vietas Alūksnē, visiem ir jābrauc un jāpakārtojas citām lietām,” skaidro A.Bušenko.

Spēlētāji gūst traumas
Par čempionāta rezultātiem nepriecājas “4 Plus” pārstāvis Jānis Skulte, jo uzsākot čempionātu, izvirzīts mērķis tikt trijniekā. “Slikti. Šobrīd neveicas pārāk labi. Problēmu nekādu nav, spēlētāji uz spēlēm tiek. Vienkārši neiet - citu izskaidrojumu nav,” atzīst J.Skulte. Viņš vērtē, ka čempionātā komandu spēki ir salīdzinoši līdzīgi un uzvar tie, kuriem attiecīgajā spēlē ir spēcīgāks sastāvs. “Ja nav labāko spēlētāju, tad nākas zaudēt. Mums gan šādu problēmu nav, jo komandā spēlē vietējie puiši. Līderi - alsviķieši - pagaidām turas labi. Sastāvs ir labs, nemainīgs. Redzēs, kā viņiem veiksies tālāk. Mērķis par trijnieku mums vēl nav zudis. Cerams, izdosies,” teic J.Skulte.
Izšķirošu spēli svētdien aizvadīs “Apiņi”, kas ieņem sesto pozīciju. “Spēlētājiem ir daudz smagu traumu, tāpēc čempionātu vērtēju kā sliktu. Kaut kā neveicas šogad. Ja uzvarēsim pēdējo spēli svētdien, tad tiksim izslēgšanā, ja ne – tad čempionāts mums būs beidzies. Visu izšķirs pēdējā spēle pret līderiem – alsviķiešiem. Viņi spēlē ļoti labi, taču arī viņiem ir viens zaudējums. Visiem ļoti labas spēles mijas ar ļoti sliktām. Alsviķiešu priekšrocība ir tā, ka nav mainījies sastāvs jau kopš pagājuša gada un visi spēlētāji sabrauc uz visām spēlēm. Ja nebūs traumu, domāju, ka viņi uzvarēs,” saka komandas pārstāvis Rimants Krievāns. ◆

Spēļu rezultāti

“Alsviķi” - “Meža Zemes” - 45:64
“Standarts” - “Lave” - 66:83
“Apiņi” - “Ape” - 62:50
“4 Plus” - “Trapene” - 52:68
“Alsviķi” - “4 Plus” - 86:58
“Meža Zemes” - “Lave” - 51:54
“Ape” - “Standarts” - 58:64
“Trapene” - “Apiņi” - 86:65

Kategorijas