Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ķirbju – valriekstu kūka

Skaidrīte Bukše

2014. gada 28. februāris 00:00

52

150 g mīksta sviesta sakuļ ar 200 g cukura, iemīca 350 g miltu un 300 g sadrupinātu valriekstu. Sanāk drupana mīkla. Atstāj apmēram 200 g mīklas, ko vēlāk pārkaisīt pa virsu kūkai. Mīklu liek formā, vienmērīgi izspaida un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 200 grādos.
500 g ķirbja ar mizu uz augšu liek uz pannas un karsē cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr ķirbis mīksts. Masu bez mizas sablenderē, pievieno 2 olas, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 50 g sīrupa (cidoniju, kompota vai uzvāra cukura sīrupu), 1 bundžiņu iebiezinātā piena. Sanāk pašķidra masa. Lej virsū uz mīklas, virsū sadrupina atlikto mīklu un liek cepeškrāsnī apmēram uz 30 minūtēm.
Siltu kūku var pasniegt ar saldējumu, to ēdīs arī tie, kuriem ķirbis negaršo. ◆

Kategorijas