Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veicina pagasta attīstību

Diāna Lozko

2014. gada 28. februāris 00:00

71

Zeltiņu tautas namā gada sākumā norisinājās jau par tradīciju kļuvušais atpūtas pasākums pagasta uzņēmējiem, zemniekiem, pašdarbības un sporta kolektīvu dalībniekiem. Pagasta pārvalde pateicās zemnieku saimniecību īpašniekiem un uzņēmējiem par artavas sniegšanu kopīgā pagasta attīstībā. Normunds Grūbe ir viens no šiem uzņēmīgajiem ļaudīm, kurš nodrošinājis darba vietas ne tikai cilvēkiem no Zeltiņiem, bet arī no Gulbenes.
N.Grūbe ir kokapstrādes uzņēmuma SIA “Lainre” vadītājs. Viņš uzsāka nodarboties ar kokapstrādes biznesu pirms vairākiem gadiem, kad novadā šajā nozarē bija liela konkurence. “Sākumā nebija viegli, taču mums bija pieejamas telpas un bija jāuzsāk tās izmantot. Tā arī tapa zāģētava,” stāsta N.Grūbe. Viņš uzsver, ka ikvienam uzņēmējam ir gan vieglāki, gan grūtāki laiki un pastāv arī konkurence. “Kas grib, tas jau strādā, bet viegla ceļa nav,” pauž G.Grūbe. Viņam piekrīt arī viņa sieva Indra, kura uzņēmumā strādā par grāmatvedi. Viņa ir arī zemnieku saimniecības “Jaunaizpuri” īpašniece un audzē gaļas lopus, bet kopīgā darbošanās ir SIA “Lainre”. Ģimenes uzņēmums ļauj biznesa problēmas kārtot kopīgi un veidot ciešāku savstarpējo uzticēšanos. “Darbu gan nevar nolikt malā, un mēs nekad neatejam no darba. Nav tā, ka aizejam uz mājām un par to vairs nerunājam. Arī savā darbā es kā priekšnieks nesēžu malā, bet iesaistos. Tas ir pats galvenais. Tas ir tikai tāds pieņēmums, ka priekšnieks jau nekā nedara,” saka N.Grūbe. Viņš atzīst, ka mīts par to, ka darbs jau ir, bet nav darbinieku, ir patiess. “Tagad mums ir nokomplektēta maiņa un pie manis strādā tiešām labi strādnieki. Mums ir viena maiņa un un šobrīd man ar darbiniekiem nudien ir paveicies. Te strādā gan cilvēki no Zeltiņiem, gan no Gulbenes novada.  Bet šajos gados ir gājis visādi. Cilvēki negrib saprast, ka tad, ja tu nāc strādāt, tad ir jāstrādā,” uzsver N.Grūbe. Kopumā SIA “Lainre” strādā 18 darbinieki. ◆

Fakti

Zeltiņu pagasta zemnieku saimniecību un piemājas saimniecību īpašniekiem, kā arī uzņēmējiem pagasta pārvalde, pateicoties par viņu darbu, dāvāja īpašas konfektes, kuru iepakojuma dizainu veidoja Zeltiņu pagasta kultūras nama vadītāja Gunita Paleja kopā ar palīgu grupu. Tās saņēma:
Guntis Tučs (z/s “Teikas”), Dace Mūrniece (p/s “Auziņas”), Normunds Mūrnieks (z/s “Jaunlaimiņi”), Ārija Rone (p/s “Virši”), Rojs Žīgurs (z/s “Ābelītes”), Marija Medvide (p/s “Lācīši”), Agrita Andrejeva (p/s “Jaunbalti”), Indra Grūbe (z/s “Jaunaizpuri”), Agrita Šaicāne (p/s “Bērziņi”), Violeta Bērziņa (p/s “Spriņģi”), Agrītis Pakalnietis (p/s “Skapari”), Normunds Līkansis, Kaspars Pakalnietis (p/s “Skapari”-1), Vaida Jakobsone (p/s “Micpapi”-1), Ansis Logins (z/s “Vilki”), Jānis Vanags (z/s “Mētras”), Vilnis Vanags (z/s “Ceriņi”), Georgijs Dugans un Ņina Grahoļska (SIA “Dugans”), Normunds Grūbe (SIA “Lainre”), Ralfs Jansons (“KRK Vidzeme”), Gunta Vanaga (“Zeltiņu aptieka”), Lidija Jukse (Zeltiņu ambulances ģimenes ārste), Normunds Mūrnieks (SIA “Danima”).

Kategorijas