Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Spēka pasaulē” gads iesākas veiksmīgi

Agita Bērziņa

2014. gada 28. februāris 00:00

20

Gads Alūksnes sporta klubā “Spēka pasaule” iesācies veiksmīgi. Kluba pirmās kārtas sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus piedalījās liels dalībnieku skaits – 17, pie tam daudzi sportisti startēt bija izlēmuši pirmoreiz. Kluba projektu vadītāja Iveta Brikmane cer, ka viss gads būs tikpat veiksmīgs kā tā sākums.

Baidās piedalīties sacensībās
“Šoreiz sacensībās piedalījās ļoti daudz jauniešu. Mūsu kluba sportisti, kuri trenējas un startē jau ilgāku laiku, šoreiz sacensībās bija mazākā pulkā. Protams, viņi visi nav nez ko kurienes uzradušies. Jau ilgāku laiku viņi trenējas mājās vai pie mums klubā un mēs par viņiem zinājām, taču šoreiz viņi bija apņēmušies piedalīties. Man par to ir liels prieks, jo parasti problēmas sagādā tieši pirmās pieredzes gūšana - jaunieši baidās piedalīties sacensībās. Iekšējās kluba sacensības ir piemērotas, lai sāktu, un atliek vien viņus uzslavēt par uzdrīkstēšanos.  Priecē, ka sacensībās piedalījās arī divas sievietes un viens veterāns, kas mums ir liels retums. Šoreiz neierasti daudz bija arī līdzjutēju,” stāsta I.Brikmane.

Uzrāda labus rezultātus
Svara kategorijā līdz 66 kilogramiem uzvarēja Haralds Ulass, kurš pacēla 100 kilogramus. 2.vietā - Ingars Meikšāns ar paceltiem 90 kilogramiem, 3.vietā - Artūrs Rainiks, kurš pacēla 77,5 kilogramus. Svara kategorijā līdz 74 kilogramiem, paceļot 125 kilogramus, uzvarēja Dāvis Bluķis, 2.vietā - Artūrs Siliņš, kurš pacēla 117,5 kilogramus, trešais -  Aleksandrs Kļaviņš, kura paceltais svars bija 100 kilogrami. Kategorijā līdz 83 kilogramiem nepārspēts palika Jānis Zvaigznons, kurš pacēla 160 kilogramus. 2.vietā - Igors Radionovs ar paceltiem 115 kilogramiem. Kategorijā līdz 93 kilogramiem startēja tikai viens dalībnieks – Kristaps Liepa, kuram izdevās pacelt 135 kilogramus. Kategorijā virs 93 kilogramiem nepārspēts palika Kaspars Berļakovs, kurš pacēla 165 kilogramus. 2.vietā - Mārtiņš Krūcis, kuram izdevās pacelt 85 kilogramus. Svara kategorijā līdz 66 kilogramiem sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Kristīne Ribaka, kura pacēla 42,5 kilogramus. 2.vietu ieguva Kristīne Berļakova ar paceltiem 25 kilogramiem.
Otrās kārtas sacensības paredzētas maijā, trešā un ceturtā kārta - attiecīgi oktobrī un decembrī. Savukārt sestdien Apē norisināsies atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sacensībās var piedalīties sportisti no visas Latvijas. ◆

Kategorijas