Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Inspecta" vienojas par ilgtermiņa sadarbību ar Edgaru Bertuku

Agita Bērziņa

2014. gada 4. marts 13:20

219

4.martā tehnisko ekspertu uzņēmums Inspecta un orientierists Edgars Bertuks slēdz līgumu, ar kuru iezīmē sadarbības vīziju turpmākajam periodam līdz pat 2017. gada pasaules čempionātam, kas norisināsies tepat kaimiņos - Igaunijā.

Kopš 2012. gada, kad orientierists Edgars Bertuks kļuva par profesionālu sportistu un kļuva par pasaules čempionu vidējā distancē, viņa lielākais atbalstītājs ir Inspecta, informē Latvijas Orientēšanās federācijas preses dienesta pārstāvis Jānis Tamužs.

2014. gada sezonā Bertuks lielāko uzsvaru liks uz startiem Eiropas un Pasaules čempionātos, kā arī aizvadīs pilnu Pasaules kausu programmu. Eiropas čepionāts jau aprīlī (no 10.-16.aprīlim) norisināsies Portugālē, bet Pasaules čempionāts šogad notiks Itālijā no 5.jūlija līdz 12.jūlijam. Savukārt lielākais Bertuka nākotnes mērķis ir dalība un cīņa par medaļām 2017. gada Pasaules čempionātā, kas notiks latviešiem tik ļoti pazīstamajos Dienvidigaunijas mežos. Lai gatavošanās čepionātam Igaunijā noritētu veiksmīgi, Bertuks un Latvijas orientēšanās federācija ir noslēguši ilgtermiņa vienošanos ar uzņēmumu Inspecta par finansiāla atbalsta sniegšanu. Turklāt Inspecta sniegs ne tikai atbalstu Bertuka profesionālajai karjerai, bet ar uzņēmuma palīdzību jau šogad tiks organizēta jauno orientēšanās talantu treniņnometne, kurā Bertuks savu pieredzi tālāk nodos bērniem.

Sadarbības līgumu parakstīja Inspecta vadītājs Latvijā Pēteris Druķis, Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Pēteris Apinis un 2012. gada Pasaules čempions orientēšanās sportā Edgars Bertuks.

Inspecta ir starptautisks, neatkarīgs ekspertu uzņēmums, kurš veic tehniskos novērtējumus iekārtām, būvēm un rūpnieciskajiem izstrādājumiem, izmantojot akreditētas testēšanas, inspicēšanas un sertificēšanas metodes, sniedz darba aizsardzības pakalpojumus, kā arī konsultācijas tehniskajās jomās. Šajās nozarēs Inspecta ir vadošais uzņēmums Ziemeļeiropā.

Kategorijas