Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alsviķu komandu grib uzvarēt daudzi

Agita Bērziņa

2014. gada 6. marts 08:04

545

Noskaidrotas sešas labākās komandas, kas turpinās cīņu Alūksnes novada atklātajā čempionātā basketbolā. Pusfinālā jau iekļuvušas komandas “Alsviķi” un “Trapene”, kas šobrīd ieņem attiecīgi 1. un 2.vietu turnīra tabulā.


Nākamsvētdien, 16.martā, ceturtdaļfināla spēlēs laukumā tiksies “Lave” un “Standarts”, “4 Plus” un “Meža Zemes”. Spēles sāksies pulksten 11.00 un 12.30. Par čempionu titulu necīnīsies abas komandas no Apes novada - “Ape” un “Apiņi”.


Šobrīd galvenie pretendenti uz čempionu titulu ir komanda “Alsviķi”, kas līderos turas visu čempionāta laiku. Komandas pārstāvis Elvis Kreicis teic, ka spēlētājiem noskaņojums ir labs. “Uz čempionāta iznākumu skatāmies diezgan cerīgi. Protams, gribam uzvarēt, taču pilnībā neko prognozēt nevar. Nedrīkstam atslābt un jāturpina spēlēt tik labi, cik vien spējam. Ļoti ceram, ka spēlētāji negūs traumas, kas varētu patraucēt cīnīties par uzvaru,” komentē E.Kreicis. Viņu pārsteidz, ka labāko komandu sešiniekā nav iekļuvuši “Apiņi”. “Tas ir pārsteigums. Čempionāta sākumā viņi izskatījās vieni no spēcīgākajiem,” saka sportists.


Pavisam nedaudz līdz uzvarai ir arī komandai “Trapene”. Tās pārstāvis Austris Gailītis gan šobrīd nesteidzas izteikt prognozes kā čempionāts noslēgsies. “Man ir savas prognozes, taču tās atklāšu čempionāta beigās. Visi čempionātu ir sākuši ar domu uzvarēt. Neviens nesāk, lai zaudētu. Arī mēs. Esmu drošs, ka visas sešas palikušās komandas tā arī spēlēs – lai uzvarētu. Tagad sāksies interesantākās spēles. Kā tālāk veiksies mums, nezinu, jo nezinām ar kuru komandu tiksimies pusfinālā. Neprognozēsim – spēlēsim,” apņēmīgi teic A.Gailītis.


“Lave”, kas par čempioniem kļuva iepriekšējos divos gadus, šobrīd ierindojas 3.vietā. Izšķiroša viņiem būs ceturtdaļfināla spēle pret “Standartu”. “Kā veiksies šajā spēlē, prognozēt grūti. Kā redzams, “Standarts” šogad rāda ne vienu vien pārsteigumu. Viss būs atkarīgs no tā, kādi komandām būs sastāvi. Mēs centīsimies nokomplektēt vislabāko sastāvu. Cerams, atveseļosies traumas guvušie spēlētāji. Kas uzvarēs? Spēcīga ir “Trapene”, “Alsviķi”. Protams, arī mēs gribam uzvarēt. Nereāli tas nav. Cīnīsimies,” saka komandas pārstāvis Andrejs Bušenko.


Ceturtdaļfinālā kā sestie iekļuva “Standarts”. “Esam priecīgi un gatavi cīnīties. Tas ir trīs gadu pamatīgs darbs, kas tagad rezultējies ar panākumiem. Komandas kodols ir nemainīgs un nu jau puiši ir saspēlējušies,” stāsta komandas pārstāvis Dzintars Salaks. Uz jautājumu vai “Alsviķiem” izdosies palikt pirmajiem, Dz.Salaks atbild – viņus uzvarēt grib daudzi. 


Čempionāta fināls 29.martā. Turnīra tabula šeit.


Spēļu rezultāti

“Standarts” - “Trapene” 66:65

“4 Plus” - “Meža Zemes” 78:69

“Apiņi” - “Alsviķi” 61:69

“Lave” - “Ape” 97:64

Kategorijas