Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Visi kopā - “Olysta”

Diāna Lozko

2014. gada 7. marts 00:00

216

Šodien pulksten 19.00 Alūksnes pilsētas tautas namā norisināsies deju kolektīvu sadancis “Iedejosim pavasari!”, kurā uzstāsies arī jaunizveidotais Alūksnes pilsētas tautas nama deju kolektīvs “Olysta”.
Kolektīvs darbojas nu jau trīs mēnešus un tam ir trīs vadītāji - Agris Veismanis ir kolektīva mākslinieciskais vadītājs, Inita Veismane palīdz kolektīvam kārtot organizatoriskus jautājumus, Didzis Eglītis ir repetitors. “Deju kolektīvā “Jukums” dejo precēti pāri, bet mēs vēlējāmies izveidot kolektīvu arī jauniem cilvēkiem, kuri ir vai nu vieni paši, vai arī viņu dzīves partneris nevēlas dejot. Tā arī dzima ideja par šo kolektīvu. Gribējām aicināt dejot tieši tos cilvēkus, kuri ir atgriezušies vai ieradušies Alūksnē uz palikšanu. Noteikums bija arī kaut vai minimālas priekšzināšanas dejošanā, jo no jauna pieaugušu cilvēku iemācīt būtu ļoti grūti,” stāsta I.Vesimane. Kolektīvā šobrīd ir 24 dejotāji vecumā no 20 līdz 35 gadiem. Pašreiz kolektīvs aicina pievienoties vēl puišus. “Puišiem ir maiņu darbs, viņu starpā ir arī sportisti, kas gūst dažādas traumas, tādēļ būtu labi, ja mums tādos gadījumos būtu ar ko viņus nomainīt,” uzsver I.Veismane.
 “Olysta” pirmo reizi uzstājās Balvu sadancī pagājušjā sestdienā, bet šodien viņiem būs pirmā pašmāju uzstāšanās. I.Veismane atzīst, ka mēģinājumi ir ar lielu fizisku slodzi, jo tie notiek vienu reizi nedēļā trešdienās no pulksten 19.00 līdz 21.00 un dažreiz pat ilgāk. Kolektīva vadītāji ir pateicīgi Alūksnes tautas namam par sniegto iespēju šo kolektīvu izveidot. ◆

Kategorijas