Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vosekalns sezonu sāks Francijā

Agita Bērziņa

2014. gada 7. marts 00:00

7

Latvijas vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas “Rietumu-Delfin” dalībniekam Andrim Vosekalnam no Alūksnes sezonas pirmās sacensības būs svētdien Francijā.
“Sajūtas pirms sezonas ir lieliskas! Protams, ir neliels uztraukums, taču morāli jūtos gatavs. Kā būs ar fizisko, tad jau manīs, jo pēc treniņiem vien nevar spriest. Šogad gatavošanās sezonai bija pavisam citādāka. Jau decembra sākumā devāmies trenēties uz Spāniju, kur laiks mūs lutināja un bija ļoti piemērots treniņiem. Kopš janvāra beigām atrodamies Francijā un trenējamies vēl vairāk. Esam ieguldījuši ļoti lielu darbu,” stāsta sportists. Viņš atzīst, ka grūtākais ir iztikt bez atpūtas mājās Latvijā. Uz Latviju komanda plānojusi braukt vien aprīļa beigās.
Pirmais šīs sezonas velobrauciens ar Latvijas komandas dalību paredzēts 9.martā, kad “Rietumu-Delfin” startēs “Grand Prix de la Ville de Lillers” viendienas velobraucienā, bet pēc tam turpat Francijā piedalīsies velobraucienā “Paris – Troyes”. Nākamās sacensības, iespējams, būs tūre Portugālē un Normandijā Francijā. “Svarīgākie starti būs Nāciju kausa posmi, arī Pasaules čempionāts septembrī Spānijā. Jāteic - visi starti man būs svarīgi. Īpaši tie, kur braukšu zem Latvijas karoga, gribu nostartēt ļoti labi,” saka A.Vosekalns. Konkrētas vietas vai mērķus viņš gan neatklāj. ◆

Kategorijas