Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Otrajā maratonā uzlabo rezultātu

Agita Bērziņa

2014. gada 7. marts 00:00

17

Novadnieks Dins Vecāns noskrējis Telavivas maratonu Izraēlā, tādējādi par vēl vienu soli pietuvojoties sapnim kļūt par Baltijas valstīs pirmo, kurš noskrējis septiņus maratonus septiņos dažādos kontinentos.
2804 dalībnieku konkurencē, no kuriem finišēja tikai 2019, D.Vecāns ieņem 67.vietu. Sacensības bija ļoti vērienīgas. Visās distancēs kopā piedalījās vairāk nekā
30 000 skrējēju. Arī organizatoriski sacensības bijušas augstā līmenī, salīdzinot ar pirmo - Marakešas - maratonu. “Protams, milzīgs prieks, ka uzlabots personiskais rezultāts par 5 minūtēm, un šobrīd labākais maratona laiks ir 3:10:19! Taču trasē negāja tik viegli, kā vēlētos. Starts tika dots pulksten 6.30, laiks bija ļoti labvēlīgs skriešanai – plus 18 grādi. Distance nebija no vieglajām. Sākot ar 24.kilometru, vietām bija lielāki kāpumi, kas izsita mani no ritma. Kalns paliek kalns un atņem papildus enerģiju. Lūzuma punkts bija 30.kilometrā, kad maratona distancei pievienojās daudz “svaigākie” pusmaratona skrējēji. Savā ziņa tas morāli sagrāva - biji devis maksimumu distancē, bet skrējēji cits pēc cita tevi apdzen,” atceras maratonists.
Noskriet distanci līdz beigām neesot bijis viegli. D.Vecāns stāsta, ka tā bija cīņa ar sevi - nepadoties, noskriet līdz galam. “Mēģināju dažādu taktiku, lai novērstu domas - gan skrēju pa ceļa raustīto līniju, lūrot vienā punktā, gan skatoties uz priekšā esošā skrējēja kurpi un nedomājot cenšoties sekot tai. Protams, ātrums samazinājās, taču uzkrātais handikaps līdz 30.kilometram ļāva saglabāt cerības uz rezultāta uzlabošanu, kas arī izdevās,” viņš stāsta.
Nākamais maratons, kurā startēs D.Vecāns, notiks 18.maijā Rīgā. ◆

Kategorijas