Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiek Sabiedrības centra renovācija

Diāna Lozko

2014. gada 7. marts 00:00

13

Biedrība “Alūksnes nevalstisko organizāciju atbalsta centrs” Alūksnes Lauku partnerības izsludinātajā konkursā “Leader” iesniedza projektu par Alūksnes novada Sabiedrības centra renovāciju 163,7 kvadrātmetru platībā.
Kopējās projekta izmaksas ir 25292,83 eiro, no kurām 10 % segusi Alūksnes novada pašvaldība. Remontdarbus plānots pabeigt 31.martā.
Projekta gaitā tika iegādātas arī mēbeles, portatīvais dators, stacionārais dators, digitālā spoguļkamera un projektors. “Alūk­snes novada pašvaldība piešķīra šo māju, lai šeit varētu darboties biedrības, nodibinājumi, reliģiskas organizācijas, arodbiedrības, neformālās iedzīvotāju grupas un aktīvie pilsoņi. Tā ka, ja aktīvais pilsonis rīko kādu pasākumu priekš sabiedrības, arī viņš droši varēs izmantot projektā iegādātās lietas,” uzsver Dz.Zvejniece.
Ārējai ēkas fasādei finansējumu pašreiz nav iespējams iegūt, jo nav tāda konkursa, kurā varētu pieteikt ēkas ārpuses renovāciju. Tiesa, fondā “Ziedot.lv” ir atbalstīta invalīdu uzbrauktuves izveidošana, kas palīdzēs šajā ēkā iekļūt cilvēkiem arī ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiem. Dz.Zvejniece uzsver, ka ir jādomā arī par posmu līdz Sabiedrības centram, jo pašreiz ietves segums ir sliktā stāvoklī. 
“Devāmies arī uz Alūksnes muzeju uzzināt par šīs ēkas vēsturi un vēlamies izveidot izstādi par šo ēku,” stāsta Dz.Zvejniece un uzsver, ka ikviens, kuram ir kāda informācija par ēku, kurā šobrīd atrodas Sabiedrības centrs, var nākt padalīties ar saviem stāstiem un materiāliem, lai palīdzētu veidot izstādes ieceri. ◆

Kategorijas