Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vienmēr turas augšgalā

Diāna Lozko

2014. gada 14. marts 00:00

78

Strautiņu pamatskolas komanda “Strauti-1” marta sākumā Ceļu satiksmes drošības direkcijas konkursa “Gribu būt mobils!” lielajā finālā izcīnīja 2.vietu. Savukārt Strautiņu pamatskola starp 195 izglītības iestādēm ikgadējā konkursa “Labākā CSDD satiksmes drošības skola 2013” kopvērtējumā ierindojusies 2.vietā.
Strautiņu pamatskolas skolotāja Tija Āboliņa uzsver, ka skola
CSDD rīkotajos konkursos iesaistās jau 10 gadus. “Mēs vienmēr esam turējušies augšgalā, un mums ir ļoti paveicies, ka gan skolas vadība, gan pagasta pārvalde mūs atbalsta. Bērniem ir arī ļoti atsaucīgi vecāki,” viņa saka.
Konkursa pusfinālā piedalījās vēl viena skolas komanda, kas izcīnīja 4.vietu. Daudzi no skolas absolventiem ir piedalījušies CSDD konkursos un tagadējiem skolēniem palīdz arī kādreizējais skolas absolvents Andris Skulme, kurš strādā Alūksnes CSDD nodaļā. Īpašu paldies T.Āboliņa saka skolēnu vecākiem Inai Zvirbulei, Kristīnei Upmalei un skolas absolventiem Dainim Dimdiņam un Klintai Apsītei. “Mums tika sniegta liela palīdzība pusfināla mājasdarbā, kad bija jāsagatavo atstarotāju puķes un jāuzfilmē video par atstarotāju nepieciešamību ceļu satiksmē,” stāsta T.Āboliņa.
Skolotāja uzskata, ka šādi sasniegumi tiek novērtēti par zemu. “Mūsu skolā šis darbs nenotiek kampaņveidā, bet regulāri un sistemātiski. Piemēram, skolēniem no Baložiem par sasniegumiem šajā konkursā tika piešķirta gada balva par sasniegumiem sportā. Visos Izglītības ministrijas dokumentos ir minēts, ka skolēnu drošība ir ļoti svarīga, bet, darbojoties šajā jomā ar labiem rezultātiem, neesmu saņēmusi ne atbalstu, ne arī novērtējumu no Izglītības pārvaldes puses. Šādi konkursi būtu jāpielīdzina olimpiādēm,” pauž T.Āboliņa.
Konkursā piedalījās arī Alūk­snes pilsētas sākumskola, kas kopvērtējumā ierindojusies 38.vietā, Gaujienas speciālā internātpamatskola - 41.vieta, Malienas pamatskola, kas dala 58. un 59.vietu, Sikšņu pamatskola - 68.vieta, Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola - 111.vieta. “Labākās CSDD satiksmes drošības skolas” kopvērtējuma rezultātus veido divu CSDD sacensību jauniešiem - „Jauno satiksmes dalībnieku forums” (4. līdz 6.klase) un „Gribu būt mobils!” (6. līdz 8.klase) - rezultāti. ◆

Kategorijas