Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina skolēnus atmodināt Saulcerīti!

Diāna Lozko

2014. gada 14. marts 00:00

24

Līdz 17.martam ikviens skolēns vecumā no 10 līdz 14 gadiem var iesniegt domrakstu konkursam “Kā atmodināt Saulcerīti?”.
Diāna Lozko

Domrakstu rakstīšanu
jau ir uzsākuši
“Mārkalnes pamatskolā daži skolēni noteikti piedalīsies konkursā un domrakstu rakstīšanu jau ir uzsākuši. Domraksti var būt par dažādām tēmā, piemēram, lieliem notikumiem un lielām idejām, bet tos var rakstīt arī par vienkāršiem labiem darbiem un iniciatīvām, jo visas pasaules uzlabošana sākas tieši ar sevi un to mazumiņu, ko mēs darām sev apkārt,” stāsta Mārkalnes pagasta bibliotēkas vadītāja Sanita Silirova.

Saulcerīte patiesībā
ir ideja
Šonedēļ Mārkalnes pamatskolas skolēniem par Raiņa lugu “Zelta zirgs” stāstīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 12.b klases skolēni Nauris Kristofers Gailītis un Daniela Dobrovoļska. Viņi mudināja piedalīties domrakstu konkursā. “Domrakstā jums jāiekļauj simboli un zemteksti, kā to darīja pats Rainis, jo arī Saulcerīte patiesībā ir ideja - tautas cerība uz sauli, bet Saulvedis ir saules vadītājs, kāds, kurš spēs izvest tautas ilgas un cerības,” prezentācijā uzsvēra N.Kristofers Gailītis.

Tiks atlasīti 60
labākie
Domrakstā var būt līdz 500 vārdiem. Darbi tiks sūtīti uz Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu, kur tos izvērtēs žūrija. Labākie domraksti tālāk ceļos uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas bērnu literatūras centru, kur no visiem darbiem tiks atlasīti 60 labākie domraksti. Labāko autoru darbi tiks publicēti arī grāmatā. Latvijas labākie domrakstu autori Starptautiskajā rakstpratības dienā, ko atzīmē 8.septembrī, pulcēsies lielajā masku gājienā “Gribu iet uz bibliotēku!” un dosies uz jauno Nacionālās bibliotēkas ēku jeb tā dēvēto Gaismas pili. S.Silirova informē, ka lielajā gājienā varētu piedalīties 2000 bērni no visas Latvijas, kuri ir iesaistījušies arī Bērnu žūrijā. ◆

Kategorijas