Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākas cīņas Alūksnes novada čempionātā

Agita Bērziņa

2014. gada 14. marts 00:00

19

Alūksnes novada čempionātā volejbolā cīņu par čempionu titulu jau uzsāka sieviešu komandas - “Alūksne”, “Ape 1” un “Ape 2”. Pēc pirmā apļa spēlēm pārliecinošas līderes ir “Ape 1” volejbolistes, kuras uzvarējušas abās spēles.

Intriga līdz pat beigām
Komanda “Alūksne” un “Ape 2” attiecīgi ieņem 2. un 3.vietu. Kuras iegūs čempionu titulu, noskaidrosies jau rīt, 15.martā, kad tiks izspēlētas otrā apļa spēles.
“Intriga par to, kuras uzvarēs, saglabāsies līdz pat pēdējai spēlei. Izšķirošā cīņa notiks starp “Alūksne” un “Ape 1” komandām. Uzvarēt var abas. Jau pirmajā aplī starp šīm komandām bija sīva cīņa. Prognozēt,  kurām veiksies labāk, ir grūti, jo līmenis ir vienāds. Var uzvarēt gan viena, gan otra komanda. Jāteic, ka visu trīs komandu spēki ir samērā līdzīgi. Arī jaunietes, kas spēlē “Ape 2”, rādīja labu sniegumu. Visus pamatelementus izdarīja, un nebija tā, ka pretiniecēm uzvara nāca viegli. Volejbola prasmes viņas ir apguvušas,” komentē čempionāta galvenais tiesnesis sieviešu komandām Aivars Bebris.
Spēles notika Ziemera pamatskolas sporta zālē, kur vasarā notika remondarbi. “Bija prieks spēlēt zālē ar jaunu, kvalitatīvu grīdas segumu. Uz šīm spēlēm vēl nebija pagūts uzstādīt elektronisko tablo, taču arī tas būs. Patīkami, ka novadā ir vēl viena mūsdienīga sporta zāle,” teic A.Bebris.

Vai volejbols kļuvis
nepopulārs?
Viņš pauž nožēlu, ka šogad čempionātā pieteikušās vien trīs sieviešu un trīs vīriešu komandas. “Bija iespējas izveidot vairāk komandu. Taču acīmredzot trūka iedrošinājuma. Jāsaņemas un jāveido komandas nākamgad. Negribētos, lai volejbols ietu mazumā un kļūtu par nepopulāru sporta veidu. Sievietēm komandu skaits nekad nav bijis krietni lielāks, taču mazā vīriešu komandu pārstāvniecība gan mani ļoti pārsteidz,” atklāj A.Bebris. Viņš domā, ka situāciju varētu uzlabot vien sporta darba organizatori pagastos, kas šobrīd ir tikai dažviet.
Vīriešu komandas cīņu par čempionu titulu uzsāks nedēļu vēlāk. 22.martā spēles notiks Ilzenes centrā “Dailes”, 23.martā – Ziemeru pamatskolas zālē. Labākie tiks noskaidroti trīs komandu konkurencē - “Alūksne”, “Gaujiena” un “Zeltiņi”. Gaujienas volejbolisti spēlē arī Rīgas atklātajā amatieru volejbola čempionātā. Šo sestdien viņas aizvadīs kārtējo spēli pret komandu “Aparāts”. Iepriekš februāra nogalē spēles tika pārceltas tehnisku iemeslu dēļ, bet 2.martā uz spēli ar gaujieniešiem neieradās pretinieki. ◆

Kategorijas