Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spēlē Latvijas ratiņ­basketbola komandā

Agita Bērziņa

2014. gada 14. marts 00:00

7


Ansis Bērziņš no Veclaicenes pārstāvēja Latviju Starptautiskās ratiņbasketbola federācijas rīkotajās Eirolīgas trešās divīzijas sacensībās Austrijā. Viņš startēja Latvijas ratiņbasketbola komandas “VEF Rīga” sastāvā.
Diemžēl Latvijas komandai šīs nebija veiksmīgas sacensības un visās spēles tika piedzīvots zaudējums. Latvieši spēlēja pret Polijas, Nīderlandes, Horvātijas un Austrijas ratiņbasketbolistiem. Tomēr zaudējums Latvijas komandu neskumdina, jo esot gūta vērtīga pieredze, gatavojoties Eiropas čempionātam, kas notiks maijā.
Veclaicenietim šīs bija pirmās augsta līmeņa sacensības. Pie tam Latvijai šīs bija pirmās Eirolīgas sacensības. Par viņa iesaistīšanos ratiņbasketbolā prie­cājas Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācijas izpilddirektors un spēlētājs Aigars Miklāvs. Pats Ansis teic, ka spēlēt ratiņbasketbolu izlēmis, lai dzīvi padarītu interesantāku un aizrautīgāku, kā arī attīstītu sevi fiziski. Arī pirms nelaimes, kad darbā zaudētas abas kājas, Ansis labprāt spēlējis basketbolu. “Treniņi notiek vienu vai divas reizes nedēļā. Ir arī nometnes, kad jātrenējas ilgāku laiku un vairāk. Domāju, ka mūsu komandas sniegums Austrijā bija labs, ņemot vērā to, ka nespēlēja saspēles vadītājs. Protams, bija arī uztraukums un emocijas. Vairāk kopā jāspēlē un jātrenējas. Teikt, ka komandas bija neuzveicamas, nevaru. Vienmēr viss ir iespējams. Krasi mūsu līmenis no citu komandu līmeņa neatšķīrās. Austrieši bija diezgan labi sagatavojušies,” saka A.Bērziņš. Viņš arī atklāj, ka sacensību, kurās jāpiedalās, ir ļoti daudz. ◆

Kategorijas