Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kinologi sāk sezonu

Agita Bērziņa

2014. gada 20. marts 08:30

183

Starptautiskās kaķu un suņu izstādes laikā olimpiskajā sporta hallē "Skonto", Rīgā, notika arī Suņu nacionālās daudzcīņas sacensības. Tajās piedalījās 27 dalībnieki no visas Latvijas. Alūksnes kinologu biedrību “Remis” sacensībās pārstāvēja astoņi dalībnieki.

Profesionāļu klasē 17 dalībnieku vidū bija astoņi alūksnieši – Inese Mazika ar vācu aitu suni Berettu, Raivis Podrezovs ar rīzenšnauceru Pradu, Līga Rožkalne ar vācu aitu suni  Argo, Marika Magaziņa ar vācu aitu suni Negro, Roberts Pranckuns ar vācu aitu suni Baronu un Jānis Kamerūts ar ar vācu aitu suni Ergo. Kucēnu klasē startēja 10 kinologi, arī divi alūksnieši - Inga Lapiņa ar bezšķirnes suni Rembo un Lauris Šutijs ar velsas korgiju Linci. Sacensībās bija jāveic trīs uzdevumi – suņa piesaukšana, šķēršļu joslas pārvarēšana, figuranta aizturēšana jeb kucēniem mantiņas atnešana.

Profesionāļu klasē vecuma grupā līdz 35 gadiem divi Alūksnes vadošie, R.Podrezovs ar Pradu un M.Magaziņa ar Negro, sportisti pirmajā etapā, suņa piesušanā, neprecīzi veica uzdevumu, līdz ar to punktu neguva, kas viņiem neļāva arī cīnīties par vietām kopvērtējumā. Šķēršļu joslas pārvarēšanā R.Podrezovam ar Pradu 2.vieta, M.Magaziņai 3.vieta, figuranta aizturēšanā attiecīgi 3. un 4.vieta. Vecuma grupā līdz 35 gadiem vislabāk veicās R.Pranckunam ar Baronu, kuri kopvērtējumā ieguva augsto 2.vietu. Etapos attiecīgi viņi ieņēma 1., 4. un 5.vietu. Augstā 3.vieta kopvērtējumā arī L.Rožkalnei ar Argo. Etapos tika iegūtas attiecīgi 3., 5. un 6.vieta.

Profesionāļu klasē vecuma grupā virs 36 gadiem uzvaru izcīnīja J.Kamerūts ar Ergo. Nepārspēti viņi palika suņa piesaukšanas un šķēršļu joslas pārvarēšanas etapos, bet figuranta aizturēšanā ierindojās 6.vietā. I.Mazika ar Berettu kopvērtējumā ieņēma 8.vietu, etapos attiecīgi ierindojoties 6., 8 un 9. pozīcijās. Kucēnu klasē lielisku sniegumu rādīja L.Šutijs ar Linci. Viņiem 3.vieta. Suņa piesaukšanā un mantiņas atnešanā viņi ieguva arī 3.vietu, bet šķēršļu joslas pārvarēšanā – 9.vietu. I.Lapiņa ar Rembo ieguva 6.vietu. Vislabāk šim duetam veicās šķēršļu joslas pārvarēšanā, kur uzrādīja trešo labāko rezultātu, savukārt suņa piesaukšanā un mantiņas aizturēšanā attiecīgi 7. un 8.vieta.

Kategorijas