Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar sprinta sacensībām tiek dots starts sezonas noslēdzošajam Pasaules kausa posmam biatlonā

LETA

2014. gada 20. marts 09:04

90

Ar sprinta sacīkstēm sievietēm un vīriešiem šodien Norvēģijā tiek dots starts sezonas noslēdzošajam, devītajam, Pasaules kausa izcīņas posmam biatlonā.

Vispirms plkst.13.30 pēc Latvijas laika 7,5 kilometru sprinta distancē dosies dāmas, kur Latviju pārstāvēs Žanna Juškāne. Viņa distancē dosies ar 56.kārtas numuru, bet kopumā sacīkstēs startēs 97 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 781 punktu ir Somijas biatloniste Kaisa Makarainena, bet ar 724 punktiem viņai seko norvēģiete Tūra Bergere. Trešā ar 650 punktiem ir Darja Domračeva no Baltkrievijas.

Tikmēr Juškāne ar 17 punktiem atrodas 83.pozīcijā.

Juškāne vienīgo reizi pie punktiem šosezon tikusi 13.martā Somijā, kad sprinta sacensībās ierindojās 24.vietā un sasniedza savu karjeras rekordu.

Savukārt desmit kilometru sprinta sacensības vīriem sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika. Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs startēs ar 17.kārtas numuru, bet kopumā sacensībās piedalīsies 100 sportisti.

Abas sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 798 punktiem ir Francijas biatlonists Martēns Furkads, bet ar 560 punktiem viņam seko Juhanness Tingness Bē no Norvēģijas. Trešais ar 557 punktiem ir Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Tikmēr Rastorgujevs ar 355 punktiem ieņem 18.vietu.

Rastorgujevs šosezon demonstrē savu karjeras labāko sniegumu, kopumā sešās sacensībās iekļūstot labāko desmitniekā.

Posms sestdien turpināsies ar iedzīšanas distancēm, bet posmam un sezonai svētdien punkts tiks pielikts ar masu startiem.

Kategorijas