Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši – pirmie!

Diāna Lozko

2014. gada 21. marts 00:00

97

Apes un Alūksnes novadu hokeja čempionātā, kura noslēguma spēles norisinājās Valmierā, par absolūtajiem čempioniem kļuva Alūksnes hokejisti.
Hokeja kluba “Ape” valdes priekšsēdētājs un čempionāta organizators Andis Pops stāsta, ka Valmierā norisinājās arī pusfināla spēles. “Čempionāta noslēgumu Valmierā rīkojam jau otro reizi, jo mūs nav priecējuši laika apstākļi,” viņš stāsta. Pirmajā pusfinālā “Ape 1” spēlēja pret “Malienas vilkiem” - 5:0. Vārtus guva Māris Latiks, Juris Nīmans, Kārlis Latiks, Reinis Semjonovs un Rinārs Teters. Otrajā pusfinālā “Alūksne” spēlēja pret komandu “Ape 2” - 3:0. Vārtus guva Māris Svars, Edgars Sarapu un Toms Sakalausks. Par trešo vietu cīnījās “Malienas vilki” un “Ape 2”. Ar rezultātu 2:1 uzvarēja “Malienas vilki”, kuriem vārtus guva Edgars Vancāns un Kristaps Cinglers. Apes komandai vārtus guva Matīss Leimanis. Noslēguma spēlē “Alūksne” ar 3:1 uzvarēja komandu “Ape 1”. Alūksnei vārtus guva Mārcis Felšans, Vitālijs Rastorgujevs un Māris Svars. “Apei 1” vārtus guva Kārlis Latiks. Par turnīra labāko vārtsargu atzīts Mareks Lilientāls (“Ape 2”), par labāko aizsargu – Māris Latiks (“Ape 1”), par labāko uzbrucēju – Māris Svars (“Alūk­sne”).
Hokeja kluba “Alūksne” komandas kapteinis Aivars Teters čempionāta norisi raksturo kā saspringtu. “Nācās spēlēt pa tādu ledu, kāds nu tas ir. Valmierā pierādījām, ka mākam spēlēt arī uz kvalitatīva ledus. Uzvara nenāca viegli, bet pieaicinājām labākos Alūksnes spēlētājus un izdevās uzvarēt,” stāsta A.Teters. Viņš cer, ka nākamā ziema būs daudz labāka un sacensības noritēs Alūksnē. “Ceru arī uz vairāk komandām, lai būtu interesantāk spēlēt. Arī organizatoriski būtu nepieciešams uzrīkot spēles labāk, nekā tas notika uz šo čempionātu. Pieteikšanās tam tika izsludināta piektdien, bet sestdien jau notika spēles. Tas bija ļoti sasteigti un nepārdomāti,” stāsta A.Teters.
Nesen Alūksnes hokeja kluba komanda viesojās Preiļos, kur sakarā ar jauna hokeja laukuma izbūvi notika draudzīga saspēle starp Preiļu, Alūksnes un Rēzeknes komandām. Tur alūksnieši ierindojās otrajā vietā. “Cerams, ka tā lieta aizies, jo nu par mūsu hokeja klubu zina arī Latgalē. Piesaistīsim komandas no turienes un varbūt piedalīsimies arī kādā no viņu čempionātiem,” saka A.Teters. ◆

Kategorijas