Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kolberģī iedzīvotājiem piedāvā dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumus

Mārīte Dzene

2014. gada 21. marts 00:00

8

Tagad Jaunalūksnes pagasta Kolberģī ir pieejami dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumi. Tādu iespēju radījusi biedrība “Jaunalūksnes dālderi”, pagājušā gada nogalē īstenojot projektu.
“Tika rekonstruēta telpa bijušās mežniecības ēkā, kas tagad ir pašvaldības īpašums. Tā tika izremontēta, ierīkots apgaismojums, sakārtota elektrības instalācija un ventilācijas sistēma. Ir izveidotas divas dušas telpas, priekštelpā uzstādīts veļas mazgāšanas automāts, ko var izmantot ikviens, arī Alūksnes un apkārtējo pagastu iedzīvotāji. Nepieciešams tikai sazināties pa tālruni 26232039. Kad bija lielais sals, radās tehniskas problēmas, bet tās ir novērstas,” stāsta biedrības valdes priekšsēdētāja Violeta Kļaviņa.
Viņa atzīst, ka lielāka interese ir tieši par veļas mazgāšanas pakalpojumu. Turklāt automātā ar 8 kilogramu ietilpību var izmazgāt arī segas. Maksa par mazgāšanos dušā, kas ir 2,85 eiro, acīmredzot šķiet dārga. Taču biedrībai ir jāmaksā par telpu nomu, par ūdeni un elektrību, tāpēc pagaidām to nevar samazināt. Biedrība paredzējusi iegūt sabiedriskā labuma statusu, kas ļautu lūgt pašvaldībai samazināt telpu nomas maksu, līdz ar to rastos iespēja samazināt pakalpojumu cenu.
Projekta iecere radās iedzīvotāju forumā, kurā tika spriests, ka savulaik Kolberģī varēja saņemt dažādus sadzīves pakalpojumus. Tāpēc biedrība izmantoja Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansiālo atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 5462,75 lati, kurā Alūksnes novada domes līdzfinansējums ir 546,27 lati. ◆

Kategorijas