Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz pirmo izstādi

Diāna Lozko

2014. gada 21. marts 00:00

268

Šonedēļ Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā tika atklāta alūksnietes Guļsinas Razmislovas gleznu izstāde, kas būs skatāma līdz 30.aprīlim.
G.Razmislovu pazīst daudzi Alūksnes iedzīvotāji ne tikai tādēļ, ka viņa apzinīgi veic sētnieces darbu Pils ielas mikrorajonā, bet arī tāpēc, ka viņa glezno. G.Razmislova ir mācījusies celtniecības specialitāti un ilgus gadus arī strādājusi šajā nozarē. Pēc tautības viņa ir tatāriete un Latvijā ieradusies 1963.gadā. Arī tagad G.Razmislova palīdz cilvēkiem remontēt dzīvokļus. Tādējādi ar krāsām viņa bijusi saistīta ilgus gadus, bet ar glezniecību sākusi nodarboties vien pirms četriem gadiem. Sētnieces darbs ne vienmēr ir viegls, un G.Razmislova atzīst, ka dažreiz pēc darba nepietiek pat spēka ar kādu parunāt, kur nu vēl gleznot.
“Kad būšu pensijā, tad noteikti gleznošu pastāvīgi. Domāju atgriezties dzimtenē – Tatarstānā un braukāt arī šurp,” stāsta G.Razmislova. Viņa atzīst, ka šajā laikā, kad tiek uzsvērta plaisa starp krievvalodīgajiem un latviešiem, viņa to neizjūt un ir pateicīga ikvienam latvietim, kurš viņu ir pieņēmis.
G.Razmislova izstādes atklāšanā uzsvēra, ka cilvēkiem ir jābūt labiem un kāds jāmīl. “Mīlestības spēkā viss var sanākt. Ja nav kāda konkrēta cilvēka, ko mīlēt, tad var mīlēt visus. No rīta pamosties un atceries, ka tam ir kaut kas jāizdara un arī tam. Tad celies un ej. Ir pašiem jāmīl vispirms, nevis jāgaida, kad nu kāds mūs mīlēs,” uzskata G.Razmislova. ◆

Kategorijas