Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Senioriem dāvina teātra izrādi

Līga Vīksna

2014. gada 21. marts 00:00

6

Alsviķu pensionāru kopai “Noskaņa”pagājušajā nedēļā bija ikmēneša tikšanās, kas šoreiz izvērtās citādāka nekā ierasts – kopā ar citiem Alūksnes un Apes novadu senioriem Alsviķu kultūras namā viņi vēroja Ausekļa Limbažu teātra izrādi “Bezkaunīgie veči”, ko finansēja Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Finansē projektu
sirmgalvjiem
“Nodibinājums “Borisa un Ināras Teterevu fonds” jau otro sezonu finansē projektu vientuļajiem sirmgalvjiem. Pērn gada laikā piecas reizes seniori Alūksnes un Apes novados saņēma svētku dāvanas, šogad dāvanas tiks pasniegtas četras reizes - kopā 800. Vēl bez dāvanām Teterevu fonds finansē arī divus pasākumus – vienu Apes novadā un otru Alūksnes novadā. Apes novadā pasākums jau bijis – pērn Ziemassvētku laikā Trapenes kultūras namā notika Alūksnes skolotāju kora “Atzele” koncerts. Savukārt Alūksnes novada pasākums notika pagājušajā nedēļā, kad Alsviķu kultūras namā seniori varēja vērot Ausekļa Limbažu teātra izrādi – Anšlavs Eglītis “Bezkaunīgie veči”,” stāsta Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece.
Tikšanās reizē seniori vēroja arī prezentāciju par Alūk­snes un Apes novada fondu, kas koordinē Teterevu fonda finansētās aktivitātes. Teterevu fonds savu finansējumu apgūst tikai caur kopienu fondiem, kāds ir arī Alūksnes un Apes novada fonds. Dz.Zvejniece uzsver -  seniori ir pelnījuši visu labāko, kas pasaulē ir, tikai maz ko saņem. Alsviķu pagasta pensionāru kopas “Noskaņa” vadītāja Anna Rebane atzinīgi vērtē šādas aktivitātes senioriem. “Līdz šim šādi pasākumi parasti notika Alūksnē, Alsviķos kas tāds bija pirmo reizi,” saka A.Rebane.

Viens otru uzmundrina
Uz marta ikmēneša tikšanos Alsviķu seniori bija aicinājuši Ilzenes pagasta zemnieku saimniecības “Paipalas” īpašnieci Violu Kaparšmiti, lai prezentētu un tirgotu saimniecībā ražoto produkciju. A.Rebane norāda – ikmēneša tikšanās reizes parasti apmeklē aptuveni 25 līdz 30 pagasta seniori. Uz tām senioriem no Strautiņiem un Karvas ir iespēja nokļūt ar Alsviķu pagasta pārvaldes sarūpētu un apmaksātu transportu, jo pagasta teritorija ir liela. “Savstarpēji izrunājam, ar kādu speciālistu vai personību gribētu tikties, un uzaicinām ciemos. Savas idejas un ierosinājumus nekad neliedz arī Alsviķu pagasta kultūras nama vadītāja Marina Ramane. Mums ir ļoti laba sadarbība ar Alsviķu pagasta pārvaldi, kas nekad neliedz atbalstu – vieni paši mēs neko nevarētu,” stāsta A.Rebane.
Drīzumā Alsviķu pagasta seniori brauks uz Ilzeni, jo saņēmuši uzaicinājumu viesoties pie Ilzenes pagasta senioriem. “Braucam ciemos un labprāt uzņemam viesus paši – viss notiek, kamēr spējam! Manuprāt, pensionāriem mūsu pagastā klājas tāpat kā pensionāriem citos pagastos – kā ir, tā labi un ar to jādzīvo. Tāpēc sanākam kopā, priecājamies, atpūšamies un cits citu uzmundrinām. Šīs ikmēneša tikšanās mums ir kā svētki un tās rīkojam visu gadu – arī vasaras mēnešos. Godinām arī savus jubilārus,” atzīst A.Rebane. ◆

Kategorijas