Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labākais novadā – Aivars Dulbergs

Agita Bērziņa

2014. gada 21. marts 00:00

22

Alūksnes novada čempionātā galda tenisā noskaidroti labākie galda tenisisti mūsu novadā. Kārtējo reizi nepārspēts palika alūksnietis Aivars Dulbergs. Arī dubultspēlē uzvaru guva A.Dulbergs, spēlējot kopā ar Oļegu Iļjinu.

Piedalās pat olimpietis
Individuālajās spēlēs 2.vietu ieguva O.Iļjins, labāko trijnieku noslēdza Guntis Pauders. 4. un 5.vietu attiecīgi ieņēma Valdis Prilužnijs un Guntis Dulbergs. Dubultspēlēs 2.vietu ieguva V.Prilužnijs un Māris Malvess, 3.vietu – G.Dulbergs un G.Pauders. Sacensībās piedalījās 21 Alūksnes un Apes novada galda tenisists.
Sacensībās startēja arī Latvijas ekipāžas bobsleja stūmējs Intars Dambis. Laika trūkuma dēļ viņš gan nevarēja piedalīties visās spēlēs, tāpēc vienspēlē ieguva pēdējo vietu. Savukārt dubultspēlē, spēlējot kopā ar Arti Bremzi, I.Dambis ieguva 7.vietu desmit komandu konkurencē. A.Dulbergs, kurš ir ne vien labākais spēlētājs, bet ir arī šo sacensību organizators un Alūksnes kluba vadītājs, teic, ka I.Dambis ir galda tenisa cienītājs un, ja vien ir Alūksnē, labprāt piedalās gan treniņos, gan sacensībās. A.Dulbergs uzteic vienīgo jauniešu - Kārļa Popa un Jāņa Romera dalību sacensībās. “Abi jaunieši pirmo reizi spēlēja dubultspēli. Lai gan pieaugušos pārspēt neizdevās un rezultātā viņi ieguva pēdējo vietu, puišiem tā bija lieliska pieredze. Ja viņi turpinās spēlēt, nākamgad varētu būt labāko sešniekā. Puiši strauji progresē,” saka A.Dulbergs.

Piedalās sacensībās Igaunijā
Komentējot pieaugušo spēles, A.Dulbergs norāda, ka visu dalībnieku spēles līmenis ir palielinājies un cīņas bijušas spraigākas. “Dubultspēlēs uzvara man nāca vieglāk nekā pagājušajā gadā. Spēlējam kopā jau trešo vai ceturto gadu un šajā laikā esam ļoti labi saspēlējušies. Viens otru saprotam un mums ir līdzīgs spēles stils, varbūt pat agresīvāks. Par otro un trešo vietu cīņa bija ļoti interesanta. Dubultspēlēs starp šiem pāriem bija visinteresantākā spēle - ļoti skaista. Visiem patika. Savukārt individuālajās spēlēs uzvarēt nebija tik viegli, kā citkārt. Bija maksimāli jāspēlē, ar simtprocentīgu atdevi. Pirmo reizi pēc ilgāka laika 2.vietu ieguva O.Iļjins. Man ar viņu bija visgrūtākā spēle. G.Pauderam, V.Prilužnijam un G.Dulbergam finālā bija trīs uzvaras un vietu sadalījumu noteica setu attiecības. Viņu sniegums ir kļuvis daudz labāks. Pieļauju, ka tas tādēļ, ka daudz regulārāk dodamies uz sacensībām un trenējamies vairāk,” teic A.Dulbergs.
Alūksnieši piedalās sacensībās gan Gulbenē, gan Igaunijā. “No Alūksnes uz sacensībām citviet dodamies septiņu cilvēku sastāvā. Tas ir daudz. Brīnos, ka atsaucība ir tik liela. Piedalīties gribētu varbūt pat vairāk, bet nevar atļauties braukt ar divām automašīnām, jo pašiem jāsedz ceļa un dalības maksas izdevumi,” saka A.Dulbergs. Alūksnes novada atklātās kausa izcīņa galda tenisā trešās kārtas sacensības notiks 30.martā. ◆

Kategorijas