Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kurš kuru? “Alsviķi” pret “Lave”

Agita Bērziņa

2014. gada 26. marts 08:51

1339

Vēsture atkārtosies vai tomēr tiks zaudēts čempionu gods? Šādu jautājumu uzdod ne viens vien basketbola līdzjutējs, kurš aktīvi seko līdzi 2014.gada Alūksnes novada atklātajam basketbola čempionātam. Tāpat kā pērn, arī šogad finālā tiksies “Lave” un “Alsviķi”. Pērn čempionāts beidzās ar komandas “Lave” uzvaru.

“Cerēsim uz labāko. Regulārā turnīra spēlē uzvarējām “Lavi”, kas dod cerību, ka arī finālā tā notiks. Vienmēr viss ir iespējams. Iespējas uzvarēt mums šogad ir daudz labākas nekā pagājušajā gadā. “Laves” sastāvs ir salīdzinoši vājāks nekā pagājušajā gadā, jo viņu galvenais centra spēlētājs Krišjānis Graudiņš pārgājis uz komandu “4 Plus”,” stāsta komandas “Alsviķi” pārstāvis Elvis Kreicis. Viņš atzīst, ka ceļš līdz finālam nav bijis grūts.

“Laves” treneris Andrejs Bušenko neslēpj, ka šis gads komandai ir grūtāks, jo nav iespējams prognozēt komandas sastāvu uz spēlēm. “Ceļš līdz finālam bija diezgan līdzīgs, kā pērn, Tiesa, šogad uzvaras iegūtas ar ievērojami mazākiem punktu pārsvariem. Par sestdienas spēli man grūti spriest. Vairākiem spēcīgiem spēlētājiem ir jāpiedalās Latvijas līmeņa basketbola turnīrā, un tas varētu atstāt ietekmi uz komandas spēkiem. Visas sarunas ar organizatoriem Alūksnē pielāgot finālu un būt saprotošiem, ka tomēr pasaule neapstājās pie Alūksnes, beidzās neveiksmīgi. Tas pārsteidz, jo līdz šim čempionātā tika veiktas izmaiņas, lai kādam pielāgotos,” saka A.Bušenko.

Fināla spēle E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē notiks jau šo sestdien pulksten 18.30. Pirms tam, pulksten 15.30, spēles laukumā tiksies sieviešu komandas “Alūksne” un “Klondaika”, bet pulksten 17.00 notiks cīņa par 3.vietu starp komandām “Trapene” un “4 Plus”. Apbalvošana - uzreiz pēc fināla spēles.

Kategorijas