Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kad Alūksnē salabos ietves?

Diāna Lozko

2014. gada 28. marts 00:00

37

Vairāki neapmierināti iedzīvotāji “Alūksnes Ziņām” sūdzas par katastrofālo ietvju segumu dažās Alūksnes ielās, piemēram, pie Alūksnes novada Sabiedrības centra Dārza ielā 8a un ceļā uz poliklīniku pie Vidus ielas 3.nama.


Daudzviet ietvju segums sastāv no lielām betona plāksnēm, kuras ir izdrupušas – dažām palikusi tikai dzelzs armatūra. Kāds aculiecinieks stāsta, ka, ejot uz poliklīniku, vecāka gadagājuma cilvēki uz šāda seguma ir pat nokrituši. Alūksnes poliklīnikas izpilddirektors Nikolajs Gonšteins saka, ka viņam neviens sūdzības nav izteicis, bet tas varētu būt tāpēc, ka cilvēki zina - šis ietves posms neattiecas uz poliklīniku.
Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova uzsver, ka problemātiska ir ne tikai ietve uz poliklīniku, bet arī lielākā daļa ietvju Alūksnē. “Segums ir sliktā stāvoklī arī Uzvaras, Ganību, Torņa ielā. Mēs šo problēmu esam apzinājuši un rēķinām, kādi būs līdzekļu ietaupījumi šoziem. Pilnīgi noteikti kāda no ietvēm tiks sakārtota par šiem līdzekļiem. Novada pastāvēšanas laikā iespēju robežās katru gadu atjaunojam kādu posmu. Piemēram, ir atjaunots trotuārs uz slimnīcu,” stāsta J.Čugunova.
Realizējot Pils renovācijas projektu, pavasarī tiks turpināta arī ietvju sakārtošana šajā posmā. “Līdz 31.jūlijam visiem trotuāriem Pils ielas garumā saskaņā ar projektu ir jābūt sakārtotiem,” informē J.Čugunova. Viņa arī uzsver, ka attiecībā uz Dārza ielu šobrīd ir izstrādāts tehniskais projekts un bruģi būs iespējams atjaunot tad, kad projektu varēs iesniegt. “Vienu pašu bruģi mēs šobrīd neatjaunosim, jo tas ir jādara kompleksi – rekonstruējot Dārza ielu,” pauž J.Čugunova.
Vairāki cilvēki jautā, vai ietvju salabošanai nevar izmantot vecās betona plāksnes, kas noņemtas pirms Pils ielas renovācijas. J.Čugunova uzsver, ka šīs plāksnes tiek izmantotas dažādi - no tām tiek veidoti atpūtas soliņi un arī celiņi Alūksnes kapsētā. Viņa uzskata, ka bojāto plākšņu vietā izvietot vecās plāksnes nav lietderīgi, jo vēlāk šīs ielas būs jāatjauno tik un tā. “Pašreiz viss ir atkarīgs no tā, kā mums veiksies ar ielu projektiem, kuri šobrīd ir iesniegti uzņēmējdarbībai nozīmīgu ielu rekonstrukcijai Alūksnē. Ja Dzirnavu, Parka un Brūža ielas rekonstrukcijas laikā vēl atliks līdzekļi, tad par tiem tiks rekonstruēta arī Dārza vai Vidus iela,” uzsver J.Čugunova. ◆

Kategorijas