Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kinologi sāk sezonu

Agita Bērziņa

2014. gada 28. marts 00:00

13

Starptautiskajā kaķu un suņu izstādē olimpiskajā sporta hallē “Skonto” Rīgā notika arī suņu nacionālās daudzcīņas sacensības. Tajās piedalījās 27 dalībnieki no visas Latvijas, starp kuriem bija arī Alūksnes kinologu biedrības “Remis” 8 dalībnieki.

Profesionāļu klasē strap 17 dalībniekiem bija 8 alūksnieši – Inese Mazika ar vācu aitu suni Berettu, Raivis Podrezovs ar rīzenšnauceru Pradu, Līga Rožkalne ar vācu aitu suni  Argo, Marika Magaziņa ar vācu aitu suni Negro, Roberts Pranckuns ar vācu aitu suni Baronu un Jānis Kamerūts ar vācu aitu suni Ergo. Kucēnu klasē startēja 10 kinologi, arī 2 alūksnieši - Inga Lapiņa ar bezšķirnes suni Rembo un Lauris Šutijs ar Velsas korgiju Linci. Sacensībās bija jāveic trīs uzdevumi – suņa piesaukšana, šķēršļu joslas pārvarēšana, figuranta aizturēšana (kucēniem - mantiņas atnešana).

Uzvaru izcīnīja J.Kamerūts
ar Egro
Profesionāļu klasē vecuma grupā līdz 35 gadiem divi Alūksnes vadošie kinologi - R.Podrezovs ar Pradu un M.Magaziņa ar Negro - suņa piesaukšanā neprecīzi veica uzdevumu, līdz ar to punktu neguva, kas viņiem neļāva arī cīnīties par vietām kopvērtējumā. Šķēršļu joslas pārvarēšanā R.Podrezovam ar Pradu - 2.vieta, M.Magaziņai - 3.vieta, figuranta aizturēšanā - attiecīgi 3. un 4.vieta. Vecuma grupā līdz 35 gadiem vislabāk veicās R.Pranckunam ar Baronu, kopvērtējumā izcīnot 2.vietu. Etapos attiecīgi viņi ieņēma 1., 4. un 5.vietu. 3.vieta kopvērtējumā - arī L.Rožkalnei ar Argo. Etapos tika iegūta attiecīgi 3., 5. un 6.vieta.
Profesionāļu klasē vecuma grupā virs 36 gadiem uzvaru izcīnīja J.Kamerūts ar Ergo. Nepārspēti viņi palika suņa piesaukšanā un šķēršļu joslas pārvarēšanā, bet figuranta aizturēšanā ierindojās 6.vietā. I.Mazika ar Berettu kopvērtējumā ieņēma 8.vietu, etapos attiecīgi ierindojoties 6., 8 un 9. pozīcijā. Kucēnu klasē lielisku sniegumu rādīja L.Šutijs ar Linci - 3.vieta. Suņa piesaukšanā un mantiņas atnešanā viņi arī ieguva 3.vietu, bet šķēršļu joslas pārvarēšanā – 9.vietu. I.Lapiņa ar Rembo ieguva 6.vietu. Vislabāk šim duetam veicās šķēršļu joslas pārvarēšanā, uzrādot trešo labāko rezultātu, savukārt suņa piesaukšanā un mantiņas aizturēšanā - attiecīgi 7. un 8.vieta.

Telpās suņiem nepatīk
Biedrības “Remis” valdes priekšsēdētājs Agris Naglis savējo rezultātus vērtē kā ļoti labus. “Šīs bija pirmās Latvijas sacensības šogad. Problēma bija tā, ka sacensības notika telpās, kur suņiem ir ļoti grūti strādāt, jo ir cita akustika, papildu skaņas, arī iestādes atmosfēra nebija īsti piemērota. Suns ir pieradis skriet brīvā dabā, nevis telpās. Kopumā jāteic, ka sacensības bija veiksmīgas. Ceru, ka visa sezona būs tikpat laba un vadošie sportisti vēl rādīs lielisku sniegumu. Jāuzteic J.Kamerūts, kurš šogad pirmo gadu startē profesionāļu klasē un spēja izcīnīt uzvaru. Prieks arī par L.Šutiju, kurš ar mazo Velsas korgija kucīti Linci spēj konkurēt ar lielajiem vilku sugas un citiem suņiem. Malacis! Pērn saskārāmies ar dažādām problēmām, bet šogad rezultāti neizpaliek,” teic A.Naglis.
Nākamās sacensības notiks jau  svētdien, 30.martā, Smiltenē – divcīņa, kur būs jāveic šķēršļu josla un skriešana jeb kross ar suni. Pavisam šogad paredzētas 12 sacensības. “Alūksnes pusē noteikti būs tradicionālās nacionālās suņu daudzcīņas sacensības “Saļņi”. Pieļauju, ka pie mums tiks organizēts arī Vidzemes čempionāts,” precizē A.Naglis. ◆

Kategorijas