Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar trešo reizi

Diāna Lozko

2014. gada 28. marts 00:00

48

Pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Alūksnes novada volejbola čempionāts vīriešu komandām. Par čempionāta uzvarētājiem jau trešo reizi kļuva gaujienieši. Šoreiz čempionātā piedalījās vien trīs komandas un turnīra galvenais tiesnesis vīriešu komandām Modris Račiks atzīst, ka tik maz komandu čempionātā nav bijis visas viņa karjeras laikā.


Iekštelpu volejbols netiek popularizēts
Otrajā vietā čempionāta noslēgumā ierindojās Zeltiņu komanda, trešo vietu ieguva alūksnieši. Pirmā apļa spēle norisinājās Ilzenē. Spēļu rezultāti: Alūksne – Gaujiena – 0:3, Gaujiena – Zeltiņi – 3:0, Alūksne – Zeltiņi – 0:3. Otrā apļa spēles norisinājās Māriņkalnā. Spēļu rezultāti: Zeltiņi – Gaujiena – 1:3, Gaujiena – Alūksne – 3:0, Zeltiņi – Alūksne – 3:2.
M.Račiks uzsver, ka spēles bijušas nudien spraigas. “Lai gan spēlēja tikai trīs komandas, čempionāta līmenis bija ļoti labs, jo šajās komandās spēlē vieni no labākajiem volejbolistiem. Tur bija, ko redzēt!” saka M.Račiks. Viņš atzīst, ka starp jauniešiem iekštelpu volejbols netiek popularizēts un jaunas komandas neveidojas. Agrāk bija pat divpadsmit volejbola komandas, taču tagad to ir ļoti maz. M.Račiks izsaka bažas par to, ka, vecākajai paaudzei aizejot no šī sporta veida, volejbolā nebūs aizvietotāju. “Arī čempionātā jau viena komanda bija no Gaujienas, kas nav Alūksnes novads, bet bijušā Alūksnes rajona pagasts. Arī mūsu, alūksniešu, komandā bija spēlētāji no Balviem. Šobrīd volejbols mūsu novadā atrodas zemākajā līmenī, kādā tas ir bijis manā karjeras laikā,” secina M.Račiks.

Varētu izveidot jauniešu komandu
Lai uzlabotu situāciju volejbolā, būtu jārada jauniešos vēlme piedalīties šajā sporta veidā. M.Račiks uzsver, ka sporta stundās volejbolam ir jābūt obligātām prasībām. Viņš gan arī atzīst, ka jaunieši nereti izvēlas darīt kaut ko citu, nevis sportot.
“Ir tik daudz sporta zāļu, bet nodarbību nav. Tās zāles stāv tukšas. Protams, varbūt multihalles esamība varētu atrisināt problēmu, taču ir jābūt kādam, kas konkrēto sporta veidu tur uz saviem pleciem. Nav jau arī skatītāju, kuri nāktu vērot spēles. Cilvēku ir maz, un jaunas grīdas uzlikšana sporta zālei šo situāciju neatrisinās. Ģimnāzijā varētu izveidot jauniešu komandu, kurai obligāti būtu jāpiedalās kādā turnīrā. Tas šo sporta veidu noteikti popularizētu. Ja salīdzinām ar Gulbenes novadu kaimiņos, tad tur ir aptuveni divpadsmit sieviešu komandas un desmit vīriešu komandas. Tur šo sporta veidu visu laiku kultivē, tāpēc kaimiņu novadā volejbols turas līmenī,” uzsver M.Račiks. ◆

Kategorijas