Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lasītāji, braucam peonijās!

Līga Vīksna

2014. gada 4. aprīlis 00:00

272

Vasara ir ekskursiju laiks, tādēļ laikraksts “Alūksnes Ziņas” saviem uzticamajiem abonentiem un lasītājiem 14.jūnijā organizē ekskursiju “Braucam peonijās!”.


Jums, mīļie lasītāji, rīkojam dažādas aktivitātes – esam organizējuši koncertu, akcijas, braucienus uz Valmieras Drāmas teātri, bet šoreiz nolēmām pamēģināt arī kaut ko jaunu – kopīgu braucienu. „Dosimies uz Kalsnavas arborētumu, kur jābūt pulksten 10.00. Tā kā būsim liela grupa, dalīsimies divās daļās – katrai būs savs gids, kurš izrādīs teritoriju. Aplūkosim brīnišķīgo peoniju dārzu, kurā aug vairāk nekā 170 šķirņu peonijas. Būs iespēja uzkāpt skatu tornī. Pēc tam ar autobusu brauksim uz apmēram kilometra attālumā esošo stādu audzētavu, kur varēs iegādāties dažādus stādus,” stāsta “Alūksnes Ziņu” reklāmas projektu vadītāja Vēsma Celma.
Tālāk ceļš vīsies uz Pļaviņu novadu - SIA “A.A.Mežmalas” brauksim ar īstu vikingu kuģi pa Daugavu! „Te atkal dalīsimies grupās, jo vikingu kuģī vietu skaits ir ierobežots. Kamēr pirmā grupa gida pavadībā dosies stundas braucienā, tikmēr otra grupa varēs apmeklēt SIA „Liepkalni” maizes degustāciju. Brīvajā laikā varēs apskatīt teritoriju, paēst pusdienas blakus esošajā kafejnīcā vai brīvā dabā baudīt savas līdzi paņemtās sviestmaizes. Protams, varēs iegādāties „Liepkalnu” produkciju vai suvenīrus, jo blakus ir arī suvenīru veikaliņš, kurā tirgo dažādas Latvijā ražotas preces. Tad braucienā dosies otra grupa, bet pirmā baudīs nosauktos labumus,” stāsta V.Celma.
Pulksten 18.00 Madonā SIA “Domu pietura” saimniece Astra Strazda piedāvās mājas vīnu degustāciju, uzkodas un sarunas par mājas vīnu tapšanas procesu. Mājas vīnu varēs arī iegādāties. “A.Strazdas tēvs ir vīnkopis Kārlis Dumbrājs. Tagad meita turpina viņa iesākto. Lai gan K.Dumbrājam nesen apritēja 95 gadi, viņš joprojām ir kolorīta personība un, ja būs pie labas veselības, iznāks aprunāties arī ar “Alūksnes Ziņu” lasītājiem,” atklāj V.Celma. 
Izbraukšana būs 14.jūnijā pulksten 8.00 pie „Alūksnes Ziņu” redakcijas (Lielā Ezera iela 5). “Alūksnes Ziņu” abonentiem dalības maksa ekskursijai ir 25 eiro, abonentiem pensionāriem – 22 eiro, bet pārējiem lasītājiem – 30 eiro. “Dalības maksā ir iekļauts viss: transporta izmaksas – tūristu klases autobuss, ieejas maksa visās apmeklējuma vietās, brauciena maksa ar vikingu kuģi, maizes un mājas vīnu degustācija. Pašiem jāmaksā, ja vēlēsieties iegādāties stādus, maizi, vīnu vai suvenīrus,” saka V.Celma. Mājās plānots atgriezties apmēram pulksten 22.00. Visas izmaksas rēķinātas, ja ekskursijā dodas 50 cilvēki. Ja gribētāju būs mazāk, maksa var mainīties. Braucienam aicinām pieteikties “Alūksnes Ziņu” redakcijā! ◆

Kategorijas