Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Video aizved uz Ziemeļkarolīnu

Diāna Lozko

2014. gada 4. aprīlis 00:00

14

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 12.c klases skolniece Lelde Gusta, piedaloties ASV vēstniecības rīkotajā inovāciju konkursā, ieguvusi Bendžamina Franklina stipendiju dalībai jauniešu vasaras skolā, kura norisināsies no 28. jūnija līdz 28.jūlijam Ziemeļkarolīnā ASV.
Lelde par ASV vēstniecības rīkoto konkursu uzzinājusi internetā. Konkursa uzdevums bija nofilmēt video par inovācijām. “Man bija jāuzfilmē video, un to veidot man palīdzēja klasesbiedri un citi cilvēki. Notika ideju ģenerēšana, un galu galā video redzams, kā es uz tāfeles uzrakstu vārdu “inovācijas” un paskaidroju katru no vārda burtiem. Pie burta “T” uzsvēru, cik svarīga inovāciju realizācijā ir komanda (angļu valodā – “team”) - iesēdos mašīnā un klasesbiedri mani stūma,” video idejā dalās Lelde.
Kreatīvo video Lelde nosūtīja uz ASV vēstniecību, kur tikai desmit labāko ideju autori no visas Latvijas tika izvirzīti uz nākamo konkursa kārtu. “No šiem desmit tieši es uzvarēju konkursā. Vasaras skolā man būs iespēja mācīties diplomātiju, publisko runu un starptautiskās attiecības. Iepazīsim arī Amerikas kultūru un dosimies uz Vašingtonu, lai aplūkotu slaveno Balto namu,” stāsta jauniete.
Arī pēc ģimnāzijas beigšanas Lelde plāno doties mācīties starptautiskās attiecības. “Mana interese par starptautiskajām attiecībām sākās 10.klasē, kad ēnoju Vācijas vēstnieku. Ir interesanti vērot dažādu kultūru savstarpējās attiecības. Mēs, visi cilvēki, it kā esam vienādi, bet tomēr tik atšķirīgi. Interesanti vērot šo kultūru mijiedarbību,” uzsver Lelde. ◆

Kategorijas