Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbols: divas Alūksnes komandas cīnās Gulbenē

Dace Anča

2014. gada 7. aprīlis 16:53

5154

Gulbenes novada atklātajā čempionātā basketbolā gan vīriešu, gan sieviešu komandām šogad piedalās arī divas alūksniešu komandas - vīriešu komanda “Stasis” un sieviešu komanda “ATA”.

Pagājušās nedēļas nogalē Gulbenes sporta centrā tika noskaidrotas tās labākās četras kungu komandas, kuras šīs nedēļas nogalē cīnīsies I līgā (spēcīgākajā) un piecas, kuras spēkiem mērosies II līgā. Savukārt dāmu komandas aizvadīja pirmā apļa spēles.

Vīriešiem I līgā iekļuva komandas “Nareka un “Stasis” (Alūksne), kas apakšgrupu spēlēs cīnījās bez zaudējumiem, kā arī Gulbenes “Gulbji” un “Beļava”, kas attiecīgi piekāpās tikai grupu līderiem. II līgā spēkiem mērosies “BJSS 97”, “Rugāji”, “Ozolkalni 1”, “Studenti” un “Ģimnāzija”.

Piektdienas vakarā tika aizvadīta viena spēle, kurā “BJSS 97” ar rezultātu 96:69 pārspēja “Ozolkalni 1” komandu. Sestdienas pirmajā spēlē tikās “Ģimnāzija” un “BJSS 97” - 70:99. “Narekas” un “Beļavas” mačā visas spēles garumā dominēja “Narekas" basketbolisti, kuri izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 92:45.

Trešais mačs norisinājās starp Alūksnes komandu “Stasis” un “Gulbenes Gulbjiem”, kas solīja intrigu visas spēles garumā. Pēc nospēlētām desmit minūtēm viena punkta pārsvars ciemiņu komandai (19:18). Otrajā cēlienā likās, ka “Gulbenes Gulbji” atdod vadības grožus, jo atradās iedzinējos ar rezultātu 32:46. Pēc pārtraukuma rezultāta starpība palielinājās līdz mīnus 24 punktiem (32:56), tomēr tik viegli gulbenieši netaisījās padoties un ceturtās ceturtdaļas vidū „pievilka” līdz piecu punktu deficītam (63:68). Taču spēki bija patērēti un izturēt līdz mača galotnei tādā tempā neizdevās. Rezultātā “Stasis” svinēja uzvaru ar rezultātu 86:67. Alūksniešiem ar 20 rezultativitātes punktiem izcēlās Kaspars Paegle, “Gulbenes Gulbju” rindās 23 punkti Mārtiņam Pētersonam, 18 – Normundam Lišikam.

Sestdienas pēdējā spēlē tikās “Studenti” un “Rugāji” - 68:92. Svētdienas pirmais mačs norisinājās starp komandām “Nareka un “BJSS 97” - 90:69. Otrajā spēlē ar rezultātu 77:59 “Gulbenes Gulbji” pārspēja “Studentus”. Trešais svētdienas mačs starp “Beļavu” un “BJSS 97” bija par iekļūšanu spēcīgākajā līgā - 67:60.

Nākamā spēle norisinājās starp “Rugājiem” un “Stasi”. Ar rezultātu 96:59 uzvaru svinēja Alūksnes vienība. Tādējādi “Stasis” savā apakšgrupā ierindojās pirmajā pozīcijā un izcīnīja tiesības čempionātu turpināt I līgā.

Spēlē “Nareka” – “Ģimnāzija” ar rezultātu 121:65 pārliecinošu uzvaru svinēja “Narekas” basketbolisti, tādejādi uzvarot visās četrās apakšgrupu spēlēs un nodrošinot pirmo vietu savā grupā. Svētdienas pēdējais mačs norisinājās starp komandām “Ozolkalni 1” un “Beļava” - 64:48.

Kungi čempionātu turpinās jau šīs nedēļas nogalē, lai mērotos spēkiem I un II līgā.

Sestdien pirmā apļa spēlēs tikās arī dāmu komandas. Šogad čempionātā piedalās Beļava un „Resnie putni” (ģimnāzija) un komanda „ATA” no Alūksnes. Pirmajā spēlē tikās vietējās komandas. Beļavietes svinēja uzvaru ar rezultātu 27:31. Otrajā un trešajā spēlē pārliecinoši divas uzvaras svinēja alūksnietes. Vispirms viņas ar rezultātu 62:10 sagrāva “Resnos putnus”, bet vēlāk ar 71:22 lika kapitulēt Beļavas spēlētājām. Otrā apļa spēles notiks 3.maijā.











Kategorijas