Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Burkānu kēkss

Līga Vīksna

2014. gada 11. aprīlis 00:00

86

5-6 burkānus sarīvē rupjās skaidiņās, pielej 3 ēdamkarotes eļļas, pievieno 2 olas, 250 gramus cukura, puspaciņu vaniļas cukura un labi izmaisa. 6 ēdamkarotēs skābā krējuma iemaisa pustējkaroti sodas un pielej kēksa mīklai. Pieber 200 gramus rozīņu. Iejauc 350 līdz 450 gramus miltu (atkarīgs no tā, cik sulīgi burkāni, jo mīklai jābūt pabiezai un ķepīgai). Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 45-50 minūtes. Jāuzmana, lai cepoties kēkss nepārkalst, jo burkānu kēkss visgaršīgākais ir mitrs. ◆

Kategorijas