Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliski startē Gulbenē

Didzis Bauers

2014. gada 11. aprīlis 00:00

3

Aprīļa pirmās nedēļas nogalē Gulbenes novada sporta centrā turpinājās atklātais čempionāts basketbolā, kurā spēlē arī divas Alūksnes komandas - “Stasis” un “ATA”.
Pēc aizvadītajām spēlēm tika noskaidrotas tās labākās četras kungu komandas, kuras šīs nedēļas nogalē cīnīsies I līgā (spēcīgākajā), un piecas, kuras spēkiem mērosies II līgā. Savukārt dāmu komandas aizvadīja pirmā apļa spēles.
Vīriešiem I līgā iekļuva Alūk­snes komanda “Stasis”, kura apakšgrupu spēlēs cīnījās bez zaudējumiem. Mačs starp “Stasi” un “Gulbenes Gulbjiem” solīja intrigu visas spēles garumā. Pēc nospēlētām desmit minūtēm alūksniešiem bija viena punkta pārsvars - 19:18. Otrajā cēlienā likās, ka “Gulbenes Gulbji” atdod vadības grožus alūksniešiem, jo atradās iedzinējos ar rezultātu 32:46. Pēc pārtraukuma rezultāta starpība palielinājās līdz mīnus 24 punktiem (32:56), tomēr tik viegli gulbenieši netaisījās padoties un ceturtās ceturtdaļas vidū „pievilka” līdz piecu punktu deficītam (63:68). Taču spēki bija patērēti un izturēt līdz mača galotnei tādā tempā neizdevās. Rezultātā
“Stasis” svinēja uzvaru - 86:67. Alūk­sniešiem ar 20 rezultativitātes punktiem izcēlās Kaspars Paegle.
Otrajā spēlē “Stasis” tikās ar komandu “Rugāji”. Ar rezultātu 96:59 uzvaru svinēja Alūksnes vienība. Tādējādi “Stasis” savā apakšgrupā ierindojās pirmajā pozīcijā un izcīnīja tiesības čempionātu turpināt I līgā. Kungi čempionātu turpinās jau šīs nedēļas nogalē, lai mērotos spēkiem I un II līgā.
Pirmā apļa spēlēs tikās arī trīs dāmu komandas. Alūksnes novadu pārstāv komanda „ATA”, kas līdzjutējiem pazīstama ar nosaukumu “Klondaika”. Pārliecinoši divas uzvaras svinēja alūksnietes. Vispirms viņas ar rezultātu 62:10 sagrāva “Resno putnu” vienību, bet vēlāk ar 71:22 lika kapitulēt Beļavas spēlētājām. Otrais un izšķirošais aplis paredzēts 3.maijā. Var jau prognozēt, ka intriga izpaliks un mūsu meitenes čempionātā uzvarēs. ◆

Kategorijas