Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: trīsdesmitais “Horizonts” startēs īpašā gaisotnē

Didzis Bauers

2014. gada 11. aprīlis 15:01

71

Orientēšanās kluba "Alūksne/Ape" organizētajām sacensībām "Horizonts" šogad 30.jubilejas sezona.

Sacensību pirmā kārta notiks 15.aprīlī no pulksten 16.00 notiks tieši tur, kur šis seriāls sākās pirms trīsdesmit gadiem, apvidū netālu no „Lūšakroga” - Liepkalnos, Vaidavas upes krastā.

“Liels prieks, ka sacensības bez pārtraukuma ir notikušas jau 30 gadus. Šogad visas kārtas aizvadīsim īpašā gaisotnē, sākot jau ar pirmo kārtu, kur trase sagatavota ar 30 kontrolpunktiem. Padomāts par veterānu godināšanu, piemiņas medaļu pasniegšanu un citiem pārsteigumiem,” stāsta sacensību organizators Vilnis Veļķeris.

Sacensību pirmajai kārtai ir izvēlēta vēl nekad nebijusi finiša un starta vieta. Tāpat uz sacensībām orientieristi iespēju robežās aicināti ierasties sporta apģērbā, kādā orientieristi piedalījās sacensībās pirms trīsdesmit gadiem.

“Lielākais prieks būs satikt jaunas sejas, jo mums ir spēcīgi gan pasaules līmeņa sportisti, gan veterāni, bet vēlētos, lai jaunieši vairāk pievērstos šim sporta veidam. Ceram, ka sporta skolotāji jauniešiem paplašinās aizraušanās iespējas. Mēs aicinām atnākt arī tos, kas vairs aktīvi nenodarbojas ar orientēšanos - mēs vēlētos pabūt kopā, pakavēties atmiņās. Interesentiem par simbolisku samaksu pēc sacensībām būs iespēja noskalot sviedrus un pakarsēties saunā Alsviķos, tāpat pirts būs tā vieta, lai pie tējas tases atcerētos mirkļus no “Horizonta” vēstures,” stāsta V.Veļķeris.

Jubilejas sezonā jums būs iespēja orientēties dažādos un interesantos sacensību apvidos, bet dažos sacensības nav notikušas ļoti ilgstoši un tas var būt īpaši izaicinoši.

Kategorijas