Aluksniesiem.lv ARHĪVS

LR Zemessardze: šis ir mūsu laiks, mūsu misija!

"Šobrīd LR Zemessardzei ir ļoti liels politiskais, arī emocionālais un patriotiskais atbalsts visās jomās. Mēs izprotam savu misiju, izprotam, ka šis ir mūsu laiks. Ukrainā notiekošais ir palielinājis arī mūsu valsts pilsoņu patriotismu, un Zemessardze ir gatava šo situāciju izmantot," teica LR Zemessardzes Štāba priekšnieks pulkvedis Imants Ziediņš "BOOM FM" iknedēļas raidījumā "Vīzija".

"Nav tā, ka mēs tagad būtu izziņojuši kaujas gatavību. Mūsu ikdienas procesi notiek tā, kā tas iepriekš bija plānots, atbilstoši gada apmācību plāniem. Mēs turpinām savu ikdienas apmācības procesu, savu gatavības spēju uzturēšanu, lai, tiešām, gadījumā, kad būtu nepieciešams, mēs būtu spējīgi aizstāvēt Latviju," stāsta Imants Ziediņš, atbildot uz jautājumu, vai Ukrainā notiekošais ietekmē arī LR Zemessardzes darbu.

"Šobrīd jūtam patriotisma vilni. Pēc notikumiem Ukrainā, interese par iespēju iestāties Zemessardzē ir pieaugusi pieckārtīgi. Tie ir cilvēki, kas zvana, ierodas pie mums uz bataljoniem," precizē Imants Ziediņš.

"Esam pieprasījuši papildus finansējumu, lai visus tos, kas tagad izteikuši vēlmi iestāties Zemessardzē, mēs varētu uzņemt, varētu sagatavot šim primārajam uzdevumam - aizstāvēt savu valsti. Mūsu pienākums ir zemessargus pienācīgi apģērbt, apbruņot un apmācīt," stāsta Imants Ziediņš.

"Mēs esam gatavi Zemessardzē uzņemt visus, bet jārēķinās, ka mums ir gan veselības prasības, gan arī prasības pret pretendenta pagātni, jo zemessargam nedrīkst būt krimināli nodarījumi, kā arī militāri pārkāpumi citās valsts iestādēs vai struktūrās," minimālās prasības uzskaita Imants Ziediņš.

"Zemessargs ir Latvijas patriots, kas nečīkst un nevaid, ka kaut ko nav izdarījis kāds cits, bet pats mēģina darīt visu, lai nepieciešamības brīdī būtu gatavs aizstāvēt savu valsti," zemessarga misiju skaidro Imants Ziediņš.

"Zemessardzē arī šobrīd ir gan uzņēmēji, gan pašvaldību domes deputāti un darbinieki. Mums ir arī tādi patriotiski cilvēki, kas sestdienās un svētdienas uz mācībām brauc no Zviedrijas, Norvēģijas vai Lielbritānijas, kuri ir dažādu iemeslu dēļ izbraukuši no Latvijas," ar zemessargu patriotismu lepojas Imants Ziediņš.

"Zemessargi savus pienākumus pilda arī apmācot jauniešus, arī piedaloties dažādos patriotisko pasākumos, piemēram, piemiņas brīžos. Jebkurā šādā patriotiskajā pasākumā vienmēr ir arī zemessargi. Mēs esam tie, kas mēģina saglabāt Latvijas vēsturi, kultūru, un skaidrot un parādīt to citiem, tai skaitā arī jaunatnei," zemessargu ikdienu apraksta Imants Ziediņš, piebilstot, ka zemessargi, viennozīmīgi, jūtas gandarīti par savu ieguldījumu.

"Zemessardzē vieta ir visiem tiem, kas ir Latvijas patrioti. Un mums, Zemessardzei kā struktūrai, ir jāsniedz viss, lai mēs pareizi un valstiski izmantotu šo patriotismu," mudina Imants Ziediņš.

"BOOM FM iknedēļas raidījumu Vīzija vada sabiedrisko attiecību speciālists un politikas komentētājs Kristians Rozenvalds. Tās ir sarunas ar manis uzaicinātajiem viesiem par vīziju. Tā var būt vīzija Latvijai, kādam reģionam, vai arī kādai konkrētai nozarei. Tās ir sarunas par rītdienu un nekādā gadījumā ne par to, kā bijis, un kas vainīgs, iecerēto izklāsta Kristians Rozenvalds. Raidījumu tiešraidē var klausīties interneta radio portālā Boomfm.lv katru otrdienu no 10:00 līdz 10:30, bet raidījuma ieraksts skatāms Re:TV otrdienas vakaros no 18:00 līdz 18:30, kā arī atkārtojums trešdienās no 10:30 līdz 11:00.

Kategorijas