Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zaķu skrējiens – jau piekto gadu

Līga Vīksna

2014. gada 17. aprīlis 00:00

25

Lieldienu noskaņās 21.aprīlī pulksten 12.00 pie Alūksnes Jaunās pils notiks ikgadējais Zaķu skrējiens. Ikvienu sagaidīs Galma Zaķis, kurš būs sarūpējis arī Lieldienu cienastu un siltu tēju.

Sagaidīs Galma Zaķis
Pasākumu rīko Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jauniešu klubs „The Others” sadarbībā ar Alūksnes tautas namu un Daigas Bēteres vadīto teātra studiju. Zaķu skrējiens Alūksnē šogad notiks jau piekto gadu. Kā ierasts, skrējiena dalībniekiem lūgums ierasties zaķu maskās, bet tie, kam to nebūs, varēs apmeklēt kādu no „The Others” radošajām darbnīcām un īsā laikā pārtapt par zaķi, jo būs sejas apgleznošanas un zaķa ausu gatavošanas darbnīcas.
„Zaķu skrējiena maršruts šogad izplānots pilsētas parka teritorijā, pie Jaunās pils, bērnu rotaļu laukuma teritorijā tā, lai skrējiena dalībniekiem nebūtu jāšķērso ielu braucamā daļa. Savukārt Galma Zaķis ikvienu aicinās olu dārgumu meklēšanā, ripas cīņās, olu bruņinieku turnīros, karaliskajās šūpolēs un citās galma izklaidēs, kur veiksmīgākos un stiprākos gaida arī pārsteiguma balvas. Kamēr apkopos Zaķu skrējiena un atrakciju rezultātus, klātesošos priecēs Kalnienas jauniešu vokāli instrumentālā grupa „R.P.M.”,” stāsta Alūksnes tautas nama pasākumu organizatore Evita Bogdanova.

Rada Lieldienu olu koku
Šonedēļ beidzās Lieldienu olu konkurss, kas bija izsludināts skolās. Tā laikā klašu kolektīvus aicināja no dažādiem materiāliem veidot Lieldienu olas, lai kopīgi radītu Alūksnes Lieldienu koku. Tas Lieldienu laikā Alūksnē aug pie administratīvās ēkas uz tirgus laukuma pusi, bet ap to – zaķu dekori. Iesniegtās olas vērtēja žūrija – E.Bogdanova, Alūksnes tautas nama mākslinieks - noformētājs Gintars Čerbikovs un Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu speciāliste Laura Bērziņa. Pirmdien Lieldienu pasākuma laikā suminās konkursa uzvarētājus pa klašu grupām.
„Nosacījums bija, ka olu koka olām jābūt izturīgām pret vēju, lietu, sauli. Prieks, ka konkursam atsaucās trīs klašu kolektīvi no Alūksnes novada vidusskolas un divu klašu kolektīvi no Alūksnes pilsētas sākumskolas. Olu veidošanā izmantoti baloni, dzija, vasks, līme, krāsas, koks un citi materiāli. Tiem, kas olas gatavoja – liels, liels paldies par radošo pieeju! Vecāko klašu grupām Alūksnes tautas nams balvā sarūpējis brīvbiļetes uz Alūksnes Pilssalas atklāšanas koncertu un balli 6.jūnijā, bet jaunāko klašu grupām – galda spēli un šokolādes olu paplāti,” atklāj E.Bogdanova. ◆

Kategorijas