Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atbalsta savu pagastu

Diāna Lozko

2014. gada 17. aprīlis 00:00

34

Alsviķu pagasta uzņēmēju un zemnieku atpūtas vakarā “Ar mīlestības pieskārienu...” tika izteikta pateicība vairākiem zemniekiem un uzņēmējiem. Viens no šiem uzņēmējiem ir kokapstrādes uzņēmuma SIA “Kaivos” īpašnieks Dainis Vindelis.
D.Vindelis saņēma Alsviķu pagasta īpašo pateicību par sniegto ilggadējo sadarbību un atbalstu pagasta iestādēm. “Es palīdzu, jo man varbūt ir paveicies mazliet vairāk nekā kādam citam. Pats esmu gājis gan Alsviķu bērnudārzā “Saulīte”, gan pagasta skolā, tāpēc man gribas atdot artavu savām sienām,” saka D.Vindelis.
SIA “Kaivos” strādā 19 darbinieki, un D.Vindelis stāsta, kā viņš nokļuvis tur, kur pašlaik atrodas. “Deviņdesmitajos gados pēc armijas sāku šajā uzņēmumā strādāt kā darbinieks. Toreizējais uzņēmuma vadītājs Aivars Ezeriņš palīdzēja man apgūt biznesa vadību un pēc tam radās iespēja uzņēmumu pārpirkt. Ir vajadzīgs gribasspēks, veiksme un spēja satvert iespējas tad, kad tās nāk jūsu ceļā,” uzsver D.Vindelis.
Uzņēmuma saražoto dēļu un sētas elementu produkcija tiek exsportēta uz Angliju un Holandi. Kopumā mēnesī tiek saražoti 300 kubikmetri gatavā materiāla. “Šajā nozarē strādājot darbiniekam ir jāgrib domāt. Nepietiek tikai ar dēļa pārbīdīšanu no punkta A līdz punktam B. Uzskatu, ka Valsts nodarbinātības dienestam būtu jāapmāca cilvēki arī šajā jomā, kas ir ļoti pieprasīta. Tagad ir dažādi kursi šuvējiem, projektu rakstītājiem, bet trūkst kursu, kuros, piemēram, cilvēkam iemācītu strādāt ar garumzāģi. Cilvēks nereti atnāk strādāt kā pilnīgi balta lapa, un viņš ir jāapmāca,” pauž D.Vindelis uzsverot, ka koks te ir un būs, tāpēc ir jādomā, kā jauniešiem sniegt zināšanas šajā darbības laukā. “Katram uznāk grūti brīži un man arī vairākas reizes ir nolaidušās rokas, taču ir jācīnās, jo izķepuroties var vienmēr. Ja tev rokās ir makšķere, tad jācenšas noķert zivis, nevis pārdot makšķeri,” uzskata D.Vindelis. ◆

Kategorijas