Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacensības ir laba atpūta ārpus mājas

Mārīte Dzene

2014. gada 17. aprīlis 00:00

22

Alūksniete Monta Krievāne ar savu meitiņu Alisi bija starp 150 ikgadējās Mājsaimnieču olimpiādes dalībniecēm, kuras iedrošinājās apliecināt sevi Rīgas tirdzniecības centra “Spice Home” rīkotajā pasākumā.

Veic astoņus atraktīvus
uzdevumus
“Man ir pusotru gadu veca meitiņa, tāpēc izdomāju, ka vajadzētu kopā ar viņu izrauties no mājas citā vidē. Olimpiāde bija iespēja piedalīties interesantā pārbaudījumā, gūstot atslodzi no studijām Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē klātienē. Tagad rakstu bakalaura darbu par Rīgas rūpniecības attīstību, tāpēc vairāk dzīvoju Rīgā, bet braucu arī pie vecākiem uz Alūksni,” stāsta Monta.
Lai pretendētu uz galveno balvu, olimpiādes dalībniecēm divu stundu laikā bija jāpaveic astoņi veikalu un sadarbības partneru sagatavoti pārbaudījumi. Turklāt tas bija jādara šarmanti un iznesīgi, jo vērīgā žūrija visu vērtēja. Sabiedrisko attiecību aģentūras speciāliste Maija Trikule norāda, ka dalībnieces iedrošināja pavārs Mārtiņš Sirmais, mūziķis Roberts Meloni un aktieris Intars Rešetins, kā arī slavenu dāmu plejāde. Olimpiādi vadīja populāri televīzijas cilvēki – supermamma Liene Bērziņa un jaunais tētis Māris Grigalis.

Alisei patīk gleznot uz šķīvja
“Kopā ar Intaru Rešetinu vajadzēja izvietot cenu zīmes atbilstoši preču vērtībai veikalā “Jysk”. Ja bieži nestaigā pa veikaliem, to izdarīt nav viegli,” atzīst M.Krievāne. Zīmola “Dansukker” rīkotajā aktivitātē vajadzēja piedalīties vizuālā šarādē, kur noteica dažādos produktos izmantotās sastāvdaļas. Montai vissarežģītākais šķita “Douglas” konkurss, kurā vajadzēja labi pārzināt skaistumkopšanas līdzekļu - pieniņu, losjonu un krēmu – lietošanas nianses. “Ikdienā es maz lietoju kosmētiku, tāpēc man arī nevajag speciālus līdzekļus tās noņemšanai. Tāpēc man tas bija grūts uzdevums,” saka Monta. Viņai kopā ar Alisi ļoti patika radīt mākslu, jo arī ēdienu gatavošana ir māksla. Dizaineres Zanes Skalbergas uzraudzībā vajadzēja gleznot uz šķīvja no “Iecavnieka” produktiem – eļļas un sēkliņām. “Uz šķīvja veidojām kompozīciju no garšvielām, salātiem un eļļas. Te abas varējām izpausties, turklāt Alisei tas bija interesanti, jo viņai arī gribas kaut ko darīt, nevis tikai skatīties,” apliecina M.Krievāne. Interesanta izvērtās fotosesija, jo, kamēr māmiņa izvēlējās kastroļus un citus virtuves piederumus, ar ko fotografēties, Alise mēģināja aizbēgt.
“Mājsaimnieču olimpiādē” viņa piedalījās pirmo reizi, taču citos “Māmiņu kluba” organizētajos pasākumos, kas ir līdzīgi, ir iesaistījusies vairākkārt. “Tāpat kā olimpiādē šajos pasākumos ir jāiet pa veikaliem un jāpilda dažādi uzdevumi. Pēc to izpildes var iegūt balvu – stundu boulinga zālē vai noskatīties filmu bērniem. Tā ir laba atpūta ārpus mājas,” secina M.Krievāne.  Arī turpmāk viņa izmantos iespējas piedalīties līdzīgos pasākumos, jo galvenā nav sacensība, bet svētku sajūta. ◆

Kategorijas