Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Remontēs paviljonus

Līga Vīksna

2014. gada 17. aprīlis 00:00

5

Alūksnes un Apes novados apsekoti avārijas stāvoklī esošie autobusu pieturu paviljoni, jo paredzēts, ka daži no tiem šovasar piedzīvos remontu.
VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva “Alūksnes Ziņām” norāda, ka šobrīd vēl notiek darba process, tiek apsekots un izvērtēts pieturvietu stāvoklis, tādēļ konkrētas vietas nosaukt nevar. Šobrīd vieni no kritiskākajiem autobusu pieturu paviljoniem ir  Alsviķos un Kolberģī Alūksnes novadā, kā arī Dārzciemā Apes novadā.
VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Alūksnes ceļu rajona Alūksnes nodaļa autobusu pieturvietu un atpūtas vietu uzturēšanai - laukumu un teritoriju attīrīšanai, jaunu soliņu ierīkošanai, soliņu krāsošanai un virsmas latu nomaiņai - ir plānojusi izlietot nepilnus 7000 eiro.
Līdzekļu ekonomija no ziemas sezonai 2014.gadā plānotā finansējuma ir aptuveni 4 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Finansējumu iecerēts novirzīt vietējo ceļu tīkla sakārtošanai. Plānojam, ka varēsim uzlabot braukšanas apstākļus aptuveni 200 kilometros valsts autoceļu ar grants segumu,” stāsta S.Vasiļjeva. ◆

Kategorijas